Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

“Türk tankı” Havvanur Kethüda Avrupa'da nakavtla finale yükseldi

Milli boksör Havvanur Kethüda, Avrupa Şampiyonası yarı finalinde Polonyalı Elzbieta Wojcik'i ikinci rauntta nakavt ederek altın madalya maçına yükseldi.

SPOR 23.09.2026 20:53 Nahibe Demirel 74 okuma Okuma Süresi: 1 dk
“Türk tankı” Havvanur Kethüda Avrupa'da nakavtla finale yükseldi
Paylaş:
N

Milli boksör Havvanur Kethüda, Bulgaristan'da düzenlenen 2026 Avrupa Boks Şampiyonası'nda finale yükseldi. Kadınlar +80 kiloda mücadele eden Havvanur, yarı finalde Polonyalı Elzbieta Wojcik'i ikinci rauntta nakavt etti.

İLK RAUNDU KAYBETTİ, İKİNCİ RAUNTTA NAKAVT ETTİ

Başkent Sofya'daki Asics Arena'da gerçekleştirilen organizasyonun akşam seansında Havvanur Kethüda ile Polonyalı Elzbieta Wojcik karşı karşıya geldi.

Karşılaşmanın ilk raundunu rakibine kaybeden milli boksör, ikinci rauntta etkili bir performans ortaya koydu. Polonyalı rakibini nakavt eden Havvanur, adını finale yazdırdı.

FİNALDE RUS RAKİBİYLE KARŞILAŞACAK

Havvanur Kethüda, Avrupa şampiyonluğu için 25 Eylül Cuma günü Rus Kseniia Olifirenko ile karşı karşıya gelecek.

Milli boksör, büyükler kategorisinde ilk kez katıldığı Avrupa Şampiyonası'nda finale ulaşmış oldu.

“ALTIN MADALYAYLA ÜLKEME DÖNMEK İSTİYORUM”

Finale yükselmesinin ardından açıklamalarda bulunan Havvanur, şampiyonluk hedefini dile getirdi.

"Finale çıktım. Buraya kadar çok çalıştık. Çok heyecanlıyım. Allah'ın izniyle Rus rakibimi yenerek altın madalyayla ülkeme dönmek istiyorum. İlk kez bir Rusla dövüşeceğim. Türkiye'nin ne kadar büyük olduğunu göstereceğiz. Bizden iyisi yok, biz çok iyi çalıştık. Lakabım 'Türk tankı' olarak altın madalyayla ülkeme dönmek istiyorum."

HABER BİLGİSİ
Kaynak: AA
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Okul çıkışında evladını bekleyen kadın hayatını kaybetti
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Okul çıkışında evladını bekleyen kadın hayatını kaybetti
WhatsApp
İhbar Hattı