İngiltere'nin Birmingham kentinde gerçekleşen Avrupa Atletizm Şampiyonası'nın beşinci günü tamamlandı. Türkiye Atletizm Federasyonu'nun aktardığı bilgilere göre, bu günde 6 milli atlet yarıştı. Erkekler 400 metre engelli finalinde İsmail Nezir, 48.26'lık derecesiyle Avrupa üçüncüsü olarak bronz madalya elde etti.
DİĞER MİLLİ ATLETLERİN PERFORMANSI
Kadınlar disk atma finalinde Özel Becerek, 57.27 metrelik atışıyla 11'inci sırada yer aldı. Cirit atma müsabakasında mücadele eden Esra Türkmen ise 60.43 metrelik derecesiyle finale adını yazdırdı. Erkekler 4x400 metre bayrak takımı, İhsan Selçuk, Kubilay Ençü, Oğuzhan Kaya ve Berke Akçam'ın yer aldığı kadrosuyla 3:02.96'lık sezonun en iyi derecesini elde etti. Takım, genel sıralamada 6'ncı, toplamda ise 13'üncü olarak tamamladı.
İKİ ALETİN SONUCU
Erkekler 1500 metre serisinde Salih Teksöz, 3:42.99'luk derecesiyle serisinde 11'inci sırayı alırken, genel sıralamada 23'üncü oldu. Kadınlar cirit atmada Eda Tuğsuz, 51.29 metrelik atışıyla eleme grubunda 14'üncü sırada yer aldı. Erkekler sırıkla atlamada Ersu Şaşma ise eleme müsabakasında derece elde edemedi.