Stuttgart Teknik Direktörü Sebastian Hoeness, UEFA Avrupa Ligi 3. haftasında İstanbul’da Fenerbahçe’ye karşı aldıkları 1-0’lık mağlubiyetin ardından değerlendirmelerde bulundu. Hoeness, maçtan beklentilerinin daha yüksek olduğunu belirterek, “Fenerbahçe’ye karşı İstanbul’da oynamak zor. 3 puanı kazanmayı önceden planlamak kolay değil. Bu atmosfer de takıma yansıdı. Fenerbahçe’nin elde ettiği galibiyeti kutlarız. Maç boyunca yoğun ve yüksek tempolu bir mücadele oldu. Zaman zaman maçın gidişatını lehimize çevirecek fırsatlar doğdu ancak bunları değerlendiremedik” ifadelerini kullandı.
YOĞUN MÜCADELE VE TARTIŞMALI PENALTI KARARLARI
Hoeness, iki takımın da maç boyunca yüksek performans sergilediğini vurguladı. “Takımımıza teşekkür ediyorum, oyuncularım yoğun bir istekle sahaya çıktı. Cesur bir oyun sergiledik, baskıyı sürdük ve son bölümlerde daha fazla pozisyon üretme şansı bulduk” diyen Alman teknik adam, penaltı kararlarıyla ilgili de konuştu. Hoeness, “Maçta lehimize bir penaltı vardı ancak iptal edildi. VAR’a gidildi ve temasın varlığına rağmen karar lehimize çıkmadı. Bu tür durumlar oyun üzerinde etkili oluyor” dedi.
TÜRK FUTBOLU ÜZERİNE DEĞERLENDİRME
Stuttgart teknik direktörü, stat atmosferinin oyuncular üzerinde baskı oluşturduğunu söyledi. “Fenerbahçe taraftarlarının desteği inanılmazdı. Bu tür atmosferlerde maçı kazanmak önceden planlanamayacak kadar zor. Statta yaşanan enerji, takımımızı etkiledi” diyen Hoeness, Türk futboluna ilişkin de görüşlerini paylaştı. “Türk milli takımını çok iyi bir seviyede görüyorum. Türk futbolcuların dünyanın birçok üst düzey liginde forma giymesi, Türkiye’nin futbol kalitesini gösteriyor” diye konuştu. Hoeness, maçın ardından takımının performansından memnun olduğunu ancak beklenen sonuçları elde edemediklerini belirterek, önümüzdeki maçlara odaklanacaklarını vurguladı.
Kaynak: Haber Merkezi
