anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

Süphan Dağı zirvesine tırmanıp, Van Gölü'ne dikkat çektiler

Van Gölü Aktivistleri Derneği, Van Gölü’nün güzelliklerine dikkat çekmek için Türkiye’nin farklı illerinden gelen 40 dağcı ile 4 bin 58 metre yüksekliğindeki Süphan Dağı’na tırmandı.
 Tarih: 09-08-2020 16:19:57
Süphan Dağı zirvesine tırmanıp, Van Gölü'ne dikkat çektiler

 

İlçeye bağlı Aydınlar beldesinden tırmanışa geçen Van Gölü Aktivistleri Derneği ve dağcılar, 8 saatlik yürüyüşün ardından Süphan Dağı’nın zirvesine ulaştı. Dağcılar zirvede 'Van Gölü kirlenmesin, temiz kalsın' yazılı pankart açarak Van Gölü'ne dikkat çekti.

Van Gölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel, Van Gölü’ne dikkat çekmek için böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyleyerek, "Van Gölü Aktivistleri olarak bölgemizin güzelliklerine dikkat çekmek için bu etkinlikleri yapıyoruz. Van Gölü Aktivistleri kurulduğu günden beri hep 'Van Gölü' dedi. Çünkü Van Gölü eşsiz bir değer, eşsiz bir güzellik. Bu dünya mirasıdır. Sadece burada yaşayan Vanlıların ve Bitlislilerin değil dünyada yaşayan herkesin bir zenginliğidir. Van Gölü'ne hep birlikte sahip çıkmamız gerekiyor. Çünkü gün geçtikçe kirleniyor, gün geçtikçe biz kaybedeceğiz bu değeri ve önemli zenginliği. Buradan diyoruz ki 'Van Gölü kirlenmesin hep mavi kalsın' çocuklarımıza geleceğimize mavi bir doğa, güzel bir doğa bırakalım" dedi.

 

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER YAŞAM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI