anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

Suriye Dışişleri Bakanı: Barış sürecinin önündeki tek engel Türkiye

Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad, Türkiye'nin Astana görüşmelerinde verdiği sözleri tutmamasının barış sürecinin önündeki tek engel olduğunu söyledi.
 Tarih: 24-09-2022 14:22:22
Suriye Dışişleri Bakanı: Barış sürecinin önündeki tek engel Türkiye

BM Genel Kurulu toplantısı için gittiği New York'ta Rus haber ajansı Sputnik'e konuşan Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad, Türkiye'nin verdiği sözleri yerine getirmemesinin Suriye'deki barış sürecinin önündeki tek engel olduğunu ifade etti.

“Türk tarafından Astana sürecinde anlaşmaya varılan sözleri yerine getirme konusunda daha fazla ciddiyet bekliyoruz" diyen Mikdad, "Şu anda önümüzdeki tek engel bu. Ancak Rus ve İranlı dostlarımızın çabalarının doğru yönde ilerlediğine inanıyoruz” diye konuştu.

'MÜZAKERE YOK, TEMAS YOK'

Suriyeli bakan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Haftası boyunca Türk tarafıyla herhangi bir temas veya görüşme olmadığını kaydetti. Mikdad, "Müzakere yok, temas yok, en azından dışişleri bakanları düzeyinde bir şey yok" dedi.

Tahıl anlaşmasına ilişkin de konuşan Mikdad, Suriye'nin Rusya ile Ukrayna arasındaki tahıl anlaşmasını tamamen desteklediğini ve gelişmekte olan ülkelerin şu anda karşı karşıya olduğu sorunlardan Batılı ülkeleri sorumlu gördüğünü söyledi.

"Bunu (tahıl anlaşmasını) tamamen destekliyoruz. Gelişmekte olan ülkelerin karşılaştığı sorunlardan Batılı ülkeler sorumludur. Her şeyi Ukrayna tarafının yapmasını isterken, Rus mallarının uluslararası pazarlara girmesi için kolaylık sağlamayı kabul etmiyorlar" diyen Faysal Mikdad, "Bunun kesinlikle adaletsiz olduğunu düşünüyorum" diye ekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, temmuz ayında İran'da düzenlenen Astana görüşmeleri kapsamında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile bir araya gelmişti. 

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI