TEDAŞ’tan 5 ilde yeni hat hamlesi

Yayınlama: 19.05.2025
Düzenleme: 19.05.2025 12:50
A+
A-

Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ (TEDAŞ), enerji iletim altyapısını güçlendirmek amacıyla Antalya, Aydın, Denizli, Eskişehir ve Sivas illerinde toplam 6 yeni enerji nakil hattı (ENH) projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor.

KAMULAŞTIRMA SÜRECİ BAŞLADI

Planlanan projeler için belirlenen güzergâhlarda bulunan taşınmazlar üzerinde kamulaştırma işlemleri yapılacak. Bu kapsamda, enerji nakil hatlarının geçeceği bölgelerdeki bazı alanlar TEDAŞ tarafından mülkiyet esasına göre satın alınacak; ayrıca hat güvenliği için belirlenen bölgelerde irtifak hakkı tesis edilecek.

PROJE DETAYLARI AÇIKLANDI

Söz konusu projelerin her biri için ilgili il, ilçe, hat uzunluğu ve kamulaştırılacak alan büyüklüğü gibi detaylar ayrı ayrı belirlendi. Bu bilgiler doğrultusunda, projelerin altyapı çalışmaları ve güzergâh üzerindeki işlemler hızla tamamlanarak enerji iletim hatlarının kısa sürede faaliyete geçmesi hedefleniyor.

TEDAŞ’ın bu hamlesiyle enerji arz güvenliğinin artırılması ve bölgesel elektrik altyapısının daha güçlü hale getirilmesi amaçlanıyor.

Koçarlı-Güdüşlü Kesici Ölçü Kabini (KÖK)-Esentepe-Çallı Fideri ENH

Kale-Adamharmanı KÖK-Doğanköy ENH

Pamukkale TM-Salihağa Kavşağı Dağıtım Merkezi (DM) ENH

Oze GES DM-Sivrihisar TM Doğu-Batı ENH

Çobansaray Grubu ENH

 

Kaynak: Haber Merkezi

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.