SON GELİŞMELER
Bize Ulaşın

Dil Seçimi

TFF lisans kararını açıkladı: 7 takıma ceza

Haber görseli

Futbolda 2025-2026 sezonu kulüp lisans süreci tamamlandı. Türkiye Futbol Federasyonu’nun yaptığı açıklamaya göre, en üst üç ligde mücadele eden kulüplerden 11’i UEFA lisansı, 58’i ise ulusal lisans almaya hak kazandı. Böylece toplamda 69 kulüp lisans sürecini başarıyla tamamladı.

TFF KRİTERLERE GÖRE DEĞERLENDİRME YAPTI

TFF Kulüp Lisans Kurulu, başvuruları sportif, altyapı, mali, hukuki ve idari kriterlerin yanı sıra sosyal ve çevresel sürdürülebilirlik başlıklarında inceledi. Yapılan değerlendirme sonucunda Süper Lig’den 6, 1. Lig’den 12 ve 2. Lig’den 17 kulübe ulusal lisans verildi. Ayrıca Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi’nde mücadele eden 5 kulüp de UEFA lisansı almaya hak kazandı.

EKSİKLERİNİ TAMAMLAYAMAYAN KULÜPLERE PUAN SİLME CEZASI

Lisans sürecinde belirlenen kriterleri karşılayamayan bazı kulüpler ise cezayla karşı karşıya kaldı. Adana Demirspor, MKE Ankaragücü, Adanaspor, Yeni Malatyaspor, Bucaspor 1928, Merkür Jet Erbaaspor ve İskenderunspor’a 3’er puan silme cezası uygulandığı açıklandı.

ULUSAL LİSANS ALAN KULÜPLER AÇIKLANDI

Son incelemelerin ardından ulusal lisans almaya hak kazanan kulüpler de duyuruldu. Süper Lig’de TÜMOSAN Konyaspor, Antalyaspor, Kayserispor, Fatih Karagümrük, Kocaelispor ve Gençlerbirliği yer aldı. 1. Lig ve 2. Lig’de ise çok sayıda kulüp lisans alırken, federasyonun belirlediği kriterleri yerine getiren ekipler yeni sezona resmi olarak katılım hakkı elde etti.