Türk basının acı günü: Gazeteci Hikmet Çetinkaya yaşamını yitirdi

Yayınlama: 07.07.2025
A+
A-

Cumhuriyet Gazetesi’nin eski Genel Koordinatörü ve Yazarı, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Üyesi deneyimli gazeteci Hikmet Çetinkaya, çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti. Bir süredir İstanbul’da tedavi altında bulunan Çetinkaya, dün entübe edilmişti.

ÇOKLU ORGAN YETMEZLİĞİ TEDAVİSİ GÖRÜYORDU

İzmir’de uzun yıllar gazetecilik yapan ve Cumhuriyet gazetesiyle özdeşleşen isimlerden biri olan Hikmet Çetinkaya, İstanbul’da kaldırıldığı hastanede çoklu organ yetmezliği teşhisiyle yoğun bakıma alınmıştı. Dün entübe edilen Çetinkaya’dan bugün acı haber geldi. Tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan usta gazeteci, yaşamını yitirdi.

GAZETECİLİK HAYATIYLA İZ BIRAKTI

1942 yılında Balıkesir’in Edremit ilçesinde doğan Hikmet Çetinkaya, lise eğitimini Manisa Erkek Lisesi’nde tamamladı. Gazeteciliğe Cumhuriyet gazetesinde muhabir olarak başlayan Çetinkaya, özellikle 1966-1980 yılları arasında Türkiye’nin dört bir yanındaki kırsal bölgelerde yaptığı röportajlarla dikkat çekti.

Saha haberciliğine ve yerel insan hikâyelerine olan ilgisiyle tanınan Çetinkaya, üç kez İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin prestijli Hasan Tahsin Ödülü’ne (1968, 1970, 1971) ve 1975 yılında Türk Dil Kurumu Basın Ödülü’ne layık görüldü.

FETULLAH GÜLEN YAPILANMASINI YILLAR ÖNCE YAZDI

Hikmet Çetinkaya’nın gazetecilik kariyerindeki en önemli başlıklardan biri, 1980’li yıllardan itibaren kaleme aldığı yazılarla Fetullah Gülen yapılanmasına dikkat çekmesi oldu. O dönem kamuoyunda fazla bilinmeyen yapıya ilişkin uyarıları ve analizleriyle, Türkiye’de Gülen örgütlenmesini ilk tanımlayan gazeteciler arasında yer aldı.

BASIN CAMİASI YASTA

Hikmet Çetinkaya’nın vefatı, basın dünyasında büyük üzüntü yarattı. İzmir Gazeteciler Cemiyeti ve Cumhuriyet gazetesi başta olmak üzere birçok meslektaşı ve kurum, usta gazeteciye taziye mesajları yayımladı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.