FIBA, 2027 Basketbol Dünya Kupası Avrupa Elemeleri öncesinde güncel güç sıralamasını yayımladı. Açıklanan listede Türkiye, ilk sıradaki yerini koruyarak Avrupa basketbolundaki iddiasını sürdürdü. Daha önce açıklanan sıralamada da zirvede bulunan milliler, yeni değerlendirmede de lider gösterildi. Bu tablo, eleme süreci öncesinde Türkiye’nin form grafiğinin ve kadro yapılanmasının uluslararası otoriteler tarafından yakından takip edildiğini ortaya koydu.
FIBA’DAN TÜRKİYE’YE ÖVGÜ
FIBA’nın değerlendirmesinde Türkiye için “Zaten zirvedeydiler ve şimdi daha da iyi oldular” ifadeleri kullanıldı. Açıklamada özellikle Türk vatandaşlığına geçen Malachi Flynn’in performansına dikkat çekildi. Bahçeşehir Koleji formasıyla sergilediği oyunla öne çıkan 27 yaşındaki oyuncunun, milli takımın önündeki iki maçlık seride önemli rol üstleneceği belirtildi. Flynn’in skor katkısı ve oyun kurucu özelliklerinin, Türkiye’nin hücum organizasyonuna doğrudan etki edeceği vurgulandı.
AVRUPA’NIN GÜÇLÜ RAKİPLERİ İLK 5’TE
Güç sıralamasında Türkiye’yi sırasıyla Yunanistan, Almanya, Sırbistan ve İspanya takip etti. Avrupa basketbolunun köklü ve iddialı ülkelerinin yer aldığı ilk 5’te zirvede bulunmak, milliler açısından önemli bir gösterge olarak değerlendiriliyor. Elemeler öncesinde moral ve prestij sağlayan bu sıralama, Türkiye’nin turnuvaya favorilerden biri olarak başlayacağını işaret ediyor. Ay-yıldızlı ekip, güçlü rakiplerine rağmen liderliğini sürdürerek 2027 Dünya Kupası yolunda iddialı bir görüntü sergiliyor.

