SON GELİŞMELER
Bize Ulaşın

Dil Seçimi

Türkiye Kupası’nda gözler derbide: İşte muhtemel 11'ler

Haber görseli

Ziraat Türkiye Kupası C Grubu ilk maçında Fenerbahçe ile Beşiktaş, yarın derbi mücadelesinde karşı karşıya gelecek. Chobani Stadı’nda oynanacak karşılaşma saat 20.30’da başlayacak. Kupada grup aşamasına doğrudan dahil olan iki ezeli rakip de organizasyona galibiyetle başlamak istiyor. Büyük ilgi görmesi beklenen mücadelede tribünlerin tamamen dolması bekleniyor.

FENERBAHÇE NAMAĞLUP SERİSİNİ SÜRDÜRMEK İSTİYOR

Türkiye Kupası’nı daha önce 7 kez kazanan Fenerbahçe, sezona ortaya koyduğu performansla dikkat çekiyor. Süper Lig’de ilk yarıyı namağlup tamamlayan sarı-lacivertliler, lig ve UEFA Avrupa Ligi’nde oynadığı son 16 resmi maçta mağlubiyet yüzü görmedi. Fenerbahçe, Süper Lig’in ilk yarısında Beşiktaş’ın ev sahipliğinde oynanan derbiyi 3-2 kazanarak psikolojik üstünlüğü de elinde bulunduruyor.

SARI-LACİVERTLİLERDE EKSİKLER VE MUHTEMEL 11

Fenerbahçe, derbiye 9 önemli eksikle çıkacak. Cezalı Fred’in yanı sıra milli takımlarında bulunan Dorgeles Nene ve Youssef En-Nesyri, özel izinli Ederson ile Jhon Duran ve sakatlıkları süren Edson Alvarez, Archie Brown, Anderson Talisca ve Nelson Semedo forma giyemeyecek. Teknik direktör Domenico Tedesco’nun görev vermesi halinde kaleci Tarık Çetin ile Yiğit Efe Demir, Haydar Karataş ve Bartuğ Elmaz, Fenerbahçe formasıyla ilk kez Beşiktaş derbisinde sahaya çıkabilecek. Sarı-lacivertlilerin muhtemel 11’inde Tarık Çetin, Mert Müldür, Milan Skriniar, Jayden Oosterwolde, Levent Mercan, İsmail Yüksek, Bartuğ Elmaz, Sebastian Szymanski, Marco Asensio, Oğuz Aydın ve Kerem Aktürkoğlu’nun yer alması bekleniyor.

BEŞİKTAŞ KUPADA RÖVANŞ PEŞİNDE

Türkiye Kupası’nı 11 kez kazanan Beşiktaş, Fenerbahçe deplasmanında galibiyet alarak gruplara iyi bir başlangıç yapmayı hedefliyor. Siyah-beyazlılar, bu sezon Süper Lig’de Fenerbahçe karşısında 2-0 öne geçtiği derbiyi 3-2 kaybetmişti. Beşiktaş, bu karşılaşmanın ardından kupadaki derbiyi rövanş niteliğinde görüyor ve sahadan galibiyetle ayrılmak istiyor.

SİYAH-BEYAZLILARDA EKSİKLER VE YENİLMEZLİK SERİSİ

Beşiktaş’ta sakatlıkları bulunan Mustafa Erhan Hekimoğlu, Jota Silva ve Cengiz Ünder ile Afrika Uluslar Kupası’nda ülkeleri adına mücadele eden Wilfred Ndidi ve El Bilal Toure derbide forma giyemeyecek. Siyah-beyazlı ekip, Fenerbahçe yenilgisinin ardından oynadığı son 6 maçta mağlubiyet yaşamadı. Bu süreçte 3 galibiyet ve 3 beraberlik alan Beşiktaş’ta, teknik direktör Sergen Yalçın’ın şans vermesi halinde Tiago Djalo, David Jurasek, Taylan Bulut, Demir Ege Tıknaz, Kartal Kayra Yılmaz ve Devrim Şahin ilk kez Fenerbahçe derbisinde görev alabilecek.

Kaynak: AA

Küfür, hakaret ve spam yayınlanmaz.
Köşe Yazarlarımız