Bursa ve Balıkesir’de düzenlenen eş zamanlı operasyonda, piyasaya sürülmek üzere taşınan 10 ton kaçak midye ele geçirildi. Olayla ilgili şüpheliler hakkında işlem başlatıldı.
EŞ ZAMANLI OPERASYONLA DURDURULDULAR
İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, usulsüz şekilde avlanan ve uygun olmayan koşullarda bekletilen su ürünlerinin Bursa’dan sevk edileceği bilgisine ulaştı.
Bunun üzerine Bursa ve Balıkesir Emniyet Müdürlüğü ekipleri koordineli şekilde harekete geçti. İzmir yönüne ilerleyen iki araç, her iki ilde eş zamanlı olarak durduruldu.
10 TON KAÇAK MİDYE ELE GEÇİRİLDİ
Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bağlı uzman personelin katılımıyla yapılan kontrollerde, halk sağlığını tehdit eden ve denetimlerden geçmeden piyasaya sunulmak istenen toplam 10 ton midye ele geçirildi.
ŞÜPHELİLER HAKKINDA İŞLEM BAŞLATILDI
Ele geçirilen ürünlere el konulurken, olayla bağlantılı şüpheliler hakkında yasal sürecin başlatıldığı bildirildi.