Ticaret Bakanlığı, sosyal medyada yeniden dolaşıma sokulan ve bir üreticiye ait biberlerin hayvanlara yem olarak verildiğini gösteren görüntülere ilişkin açıklama yaptı.
Bakanlık, söz konusu görüntülerin eski tarihli olmasına rağmen yeni yaşanmış gibi servis edilmesinin kamuoyunu yanıltmaya yönelik bir manipülasyon olduğunu bildirdi.
GÖRÜNTÜLER 2025 YILINA AİT
Açıklamada, görüntülerin Ağustos 2025’te meydana gelen bir olaya ait olduğu ve 7 Ağustos 2025’te konuya ilişkin inceleme ve denetim sürecinin başlatıldığı hatırlatıldı.
Bursa Ticaret İl Müdürlüğü tarafından yapılan yerinde incelemelerde olayın tüm yönleriyle araştırıldığı belirtildi.
“YALAN VE KIŞKIRTICI PAYLAŞIM”
Bakanlık, görüntülerin yalnızca hayvanların beslenmesine yönelik bir uygulamayı gösterdiğini, ancak üretici ile tüketici arasında sorun varmış gibi yansıtıldığını vurguladı. Açıklamada, bu tür içeriklerin “gerçek dışı ve kışkırtıcı nitelikte yalan haber yayımı” olduğu ifade edildi.
ADLİ SÜREÇ BAŞLATILDI
Kamuoyunu yanıltıcı içerikler paylaşan kişi ve hesaplar hakkında hukuki ve cezai süreç başlatıldığı bildirildi.
Bakanlık, yaş sebze ve meyve ticaretinde şeffaflığın sağlanması ve manipülatif paylaşımlarla mücadele kapsamında denetimlerin süreceğini kaydetti.