SON GELİŞMELER
Bize Ulaşın

Dil Seçimi

Türkiye’de iki yatırım bankasının kuruluş izni BDDK tarafından iptal edildi

Haber görseli

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), SLM Yatırım Bankası A.Ş. ile Asır Yatırım Bankası A.Ş. hakkında önemli bir karar aldı. Kurum, iki bankaya daha önce verilen kuruluş izinlerinin iptal edildiğini duyurdu. Söz konusu kararlar Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

ASIR YATIRIM BANKASI’NIN KURULUŞ İZNİ İPTAL EDİLDİ

BDDK’nın 12 Mart 2026 tarihli toplantısında alınan karara göre, daha önce 23 Mart 2023 tarihli Kurul kararıyla kuruluş izni verilen Asır Yatırım Bankası A.Ş. için verilen izin geri çekildi. Kararın, 5411 sayılı Bankacılık Kanunu’nun 11. maddesinin (c) bendi kapsamında alındığı belirtilirken, Türk Ticaret Kanunu hükümlerinin saklı tutulduğu ifade edildi.

SLM YATIRIM BANKASI İÇİN DE BENZER KARAR

BDDK ayrıca SLM Yatırım Bankası A.Ş. için de kuruluş izninin iptaline karar verdi. Daha önce 4 Mayıs 2023 tarihli Kurul kararıyla kuruluş izni verilen bankaya ilişkin karar, Kurumun 12 Mart 2026 tarihli toplantısında alındı. Kararın, Bankacılık Kanunu’nun 11. maddesinin (d) bendi uyarınca verildiği kaydedildi.

Kaynak: Haber Merkezi