Uygulamamızı ziyaret ederek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Fal bakma uygulamaları üzerinden bilişim sistemi kurarak suç geliri elde ettiği ve bu gelirleri yurt dışına çıkardığı iddiasıyla gözaltına alınan Sertaç Taşdelen, “suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama” suçlamasıyla tutuklandı.
NÖBETÇİ HAKİMLİKTEKİ İFADESİ ORTAYA ÇIKTI
Tutuklama kararının ardından Sertaç Taşdelen’in nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nde verdiği ifade kamuoyuna yansıdı. Taşdelen, falcılıkla herhangi bir ilgisinin olmadığını belirterek suçlamaları reddetti.
“FALCILARA İNANMAM, HİÇBİR ALAKAM YOK”
Taşdelen ifadesinde şu ifadeleri kullandı:
“Falcılıkla, muskacılıkla, üfürükçülükle, hocalıkla alakam yoktur. Ben falcılara inanmam. Türkiye’ye döviz girişi sağlayan, istihdam yaratan bir teknoloji girişimcisiyim.”
Daha önce benzer bir soruşturma geçirdiğini, o dosyada takipsizlik kararı verildiğini hatırlatan Taşdelen, yurt dışında çeşitli konuşmalar yaptığını ve Türkiye’den kaçma gibi bir niyetinin olmadığını ifade etti.
“YÜKSEK MAL VARLIĞIM YOK, KAÇMA NİYETİM DE YOK”
Kimlik tespitinde aylık gelirinin yaklaşık 150 bin TL olduğunu beyan eden Sertaç Taşdelen, “Yüksek bir mal varlığı sahibi değilim. Kanaat önderi olmak istiyorum. Uygulamalarımız 120 ülkede kullanılıyor. Ben adalete güveniyorum” dedi.
SPİRİTÜAL UYGULAMALARLA İLGİLİ SORUŞTURMA SÜRÜYOR
Taşdelen’in sahibi olduğu “Faladdin” ve “Binnaz” adlı uygulamalar, fal, astroloji, medyumluk ve spiritüalizm gibi alanlarda hizmet sunuyordu. Soruşturma kapsamında söz konusu uygulamalar üzerinden kurulan sistemin gelir modelinin incelendiği, elde edilen paraların yurt dışına aktarılmasına ilişkin işlemlerin mercek altına alındığı belirtildi.
Kaynak:İHA