anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

Uzak Doğu pazarında yeni kapılar

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan koronavirüse rağmen Uzak Doğu'ya yönelik pazar çeşitlendirmesi çalışmalarına hız verildiğini açıkladı. Çin'e kanatlı et ihracatında son aşamaya gelindi, Tayland'a taze elma ihracatı önündeki engeller kalktı. Taze meyve sebze ihracatında Japonya'dan Vietnam'a pek çok ülkede yeni gelişmeler var.
 Tarih: 25-05-2020 21:48:40
Uzak Doğu pazarında yeni kapılar

 

Koronavirüs'e rağmen ticarette Uzak Doğu pazarlarında yeni kapılar art arda açılıyor. Anadolu Ajansı'na konuşan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Çin'e kanatlı eti ihracatı gerçekleştirilebilmesine yönelik süreçte son aşamaya gelindiğini açıkladı.

Bakan ''Kanatlı sektörünün Güney Kore ve Singapur'a, yumurta sektörünün de Hong Kong pazarına açılım sağlayabilmesine yönelik yürütülen çalışmalar devam ediyor'' dedi.

Pekcan Çin'e süt ve süt ürünleri ihracatı için başlatılan ve özellikle geçtiğimiz yıldan bu yana hızlandırılan çalışmaların meyvelerini de geçtiğimiz günlerde aldıklarını açıkladı. Çin tarafının, ithalat için Türk süt ve süt ürünleri sektörünün önde gelen 54 firmasına farklı ürünlerde yetki verdiğini belirtti.

Bir diğer hedef ülke Tayland. Bakan 22 Nisan itibarıyla Türkiye'den Tayland'a taze elma ihracatının önündeki engellerin tamamen kalktığını da belirtti ve Tayland'a patates, kiraz, üzüm, armut, çilek ve mandarin ürünleri ihracatı için de başvuruda bulunduklarını söyledi.

Diğer adımlar ise Japonya, ABD, Filipinler, Vietnam ve Avustralya gibi ülkelere yönelik.

Bakan Japonya’ya greyfurt ve limon ihracatı izninin alınmasının yanı sıra kiraz ihracatında da son aşamaya gelindiğini de ifade etti.

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER EKONOMİ Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI