SON GELİŞMELER
Bize Ulaşın

Uzatmaya giden derbide gülen taraf Fenerbahçe

Haber görseli

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nin 11. haftasında Fenerbahçe Beko, Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda konuk ettiği Anadolu Efes’i uzatma sonunda 97-94 mağlup etti. Büyük çekişmeye sahne olan karşılaşmanın normal süresi 83-83 eşitlikle tamamlandı. Sarı-lacivertli ekip, bu sonuçla ligde önemli bir galibiyet elde etti. Anadolu Efes’te başantrenörlük görevine getirilen Pablo Laso, takımının başında ilk maçına çıkarken Fenerbahçe Beko’da Sarunas Jasikevicius, ailevi nedenle mücadelede yer alamadı.

EFES’TEN GERİ DÖNÜŞ, FENERBAHÇE’DEN YANIT

Karşılıklı basketlerle başlayan mücadelenin ilk periyodunda dış atışlarda etkili olan Fenerbahçe Beko, çeyreği 27-15 önde tamamladı. İkinci periyotta savunma sertliğini artıran Anadolu Efes, Şehmus Hazer’in skor katkısıyla farkı eriterek devre arasına 47-39 geride girdi. Üçüncü çeyrekte oyunun kontrolünü ele alan lacivert-beyazlılar, Şehmus’un son bölümdeki sayılarıyla maçta ilk kez öne geçse de periyot 69-67 Fenerbahçe Beko üstünlüğüyle tamamlandı.

UZATMADA MELLİ ÖNE ÇIKTI

Son periyotta büyük çekişme yaşanırken, Anadolu Efes bitime 45 saniye kala Şehmus Hazer’in üçlüğüyle eşitliği sağladı ve karşılaşma uzatmaya gitti. Uzatma bölümünde Nicolo Melli’nin liderliğinde etkili olan Fenerbahçe Beko, son saniyelerde hata yapmadı ve parkeden 97-94 galip ayrıldı. Sarı-lacivertlilerde Biberovic 22, Hall 21 ve Melli 16 sayıyla galibiyette önemli rol oynarken Anadolu Efes’te Şehmus Hazer 31 sayıyla maçın en skorer ismi oldu.

Kaynak: AA

Küfür, hakaret ve spam yayınlanmaz.
Köşe Yazarlarımız