SON GELİŞMELER
lösev
Bize Ulaşın

Dil Seçimi

Venezuela, 2026'da savunma kapasitesini artıracak

Haber görseli

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, 2026 hedefleri kapsamında ülkenin savunma kapasitesini daha da artıracaklarını açıkladı. Devlet televizyonu VTV’nin aktardığına göre Maduro, üst düzey hükümet yetkilileriyle yaptığı toplantıda, ülkenin yeni yıla “barışçıl ve müreffeh bir vatan inşa etme” hedefiyle girdiğini söyledi.

Maduro, “2026 şimdiden başladı, bugün aslında 2026. Ülke savunmasını 2026'da daha da güçlendireceğiz ve bu yönde yeni stratejiler açıklanacak. Tanrı'ya bize verdiği güç, iyi fikirler ve cesur halkımız için teşekkür ediyorum. Halk, ordu ve polis arasındaki mükemmel birlik sayesinde Venezuela bağımsız ve barış içinde kalıyor” ifadelerini kullandı.

ABD TEHDİDİNE KARŞI GÜÇLÜ SAVUNMA

Maduro, ABD’nin Karayipler'de sürdürdüğü askeri faaliyetlerin Venezuela için tehdit oluşturduğunu belirterek yeni yılda savunmaya daha fazla yatırım yapılacağını vurguladı.

Maduro, “Plan 2026” çerçevesinde güvenlik, savunma, devletin iletişim politikası, toplumsal örgütlenme ve halk odaklı yönetim yapılarının güçlendirileceğini ifade etti.

SİLAHLI KUVVETLER 'DAHA HAZIRLIKLI' HALE GELECEK

Venezuela Savunma Bakanı Vladimir Padrino Lopez de yaptığı açıklamada, ülkeye yönelik tehditlerin yeni stratejiler geliştirmelerine imkan tanıdığını belirtti. Lopez, bu süreçte milis gücünün dinamik bir şekilde yeniden yapılandırıldığını söyledi.

Lopez, Venezuela Silahlı Kuvvetlerinin her geçen gün “daha hazırlıklı” hale geldiğini dile getirerek ülkeye yönelecek herhangi bir saldırıya karşı “en güçlü yanıtı” vermeye hazır olduklarını kaydetti.

Kaynak: AA

Küfür, hakaret ve spam yayınlanmaz.