Kocaeli’nin Dilovası ilçesindeki parfüm dolum tesisinde 8 Kasım sabahı çıkan yangında ağır yaralanan vardiya amiri Tuncay Yıldız, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Böylece yangında ölenlerin sayısı 7’ye yükseldi. Önceki günlerde hayatını kaybeden Şengül Yılmaz (55), Tuğba Taşdemir (18), Nisa Taşdemir (17), Cansu Esatoğlu (16), Esma Gikan ve Hanım Gülek (52) ile birlikte Yıldız da bu trajik olayın kurbanları arasına katıldı. Yangın, Mimar Sinan Mahallesi’nde bulunan tesisin üretim bölümünde henüz belirlenemeyen bir nedenle başladı ve kısa sürede tüm tesisi etkisi altına aldı.
YARALILAR VE HASTANEDEKİ MÜDAHALE SÜRECİ
Yangında 1’i ağır olmak üzere toplam 7 kişi yaralanmıştı. Olay yerinde ilk müdahaleleri yapılan yaralılar, çeşitli hastanelere sevk edildi. Vardiya amiri Tuncay Yıldız’ın durumunun kritik olduğu bildirildi ve hastanede yoğun bakımda tedavi gördü. Ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Yetkililer, yangının hızla yayılmasının ve tesisin dolum ürünleri nedeniyle oluşan yoğun dumanın can kaybını artırdığını belirtti. Yangın sırasında bazı çalışanların mahsur kalması ve binadaki güvenlik önlemlerinin yetersizliği de tartışma konusu oldu.
SORUŞTURMA VE GÖZALTI SÜRECİ
Facianın ardından Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, yangınla ilgili olarak “Kasten öldürme, kasten yaralama, mala zarar verme, taksirle öldürme ve suç delillerini gizleme” suçlamalarıyla 11 şüpheliyi gözaltına aldı. Aralarında tesis sahibi ve oğlunun da bulunduğu 7 kişi tutuklanırken, 4 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Olayın ardından Dilovası Belediyesi de, Belediye Başkan Yardımcısı Necati Temiz, Zabıta Müdürü Nizamettin Balcı ile zabıta memurları Cengiz Taşdemir, Tekin İlaslan ve Ömer Kocabay’ı açığa aldı. Soruşturma kapsamında, yangının çıkış nedeni, tesisin güvenlik önlemleri ve olası ihmallerin titizlikle incelendiği bildirildi.
Kaynak: İHA