Uygulamamızı ziyaret ederek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
İstanbul Beykent Üniversitesinde ikincisi düzenlenen Medya ve İletişimde Yapay Zekâ Perspektifleri Öğrenci Sempozyumu’na farklı üniversitelerden çok sayıda öğrenci çevrim içi katılım gösterdi.
İstanbul Beykent Üniversitesi Adem Çelik Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen sempozyumun açılışını İstanbul Beykent Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kazım Sarı ve İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ece Baban gerçekleştirdi. Sempozyumda, yapay zekâdaki gelişmeler, yapay zekânın medya ve iletişim üzerinde meydana getirdiği değişiklikler ve geleceği ele alındı.
Prof. Dr. Ece Baban, bu yıl altıncısı düzenlenen İletişim Günleri kapsamında yapay zekânın sadece teknik değil, kültürel ve toplumsal yönleriyle de ele alınmasının önemine dikkat çekti. Etkinliğin ilk gününde, lisansüstü öğrencilerin akademik sunumlarıyla birlikte akademisyenlerin projeleri de paylaşılacak. Baban, bu çalışmaların, iletişim alanında yapay zekânın etkilerini daha geniş bir perspektifle değerlendirmeye katkı sunacağını belirtti.
Yapay zekânın hem akademik çevrelerde hem özel sektörde hem de kamusal alanda uygulamada sıklıkla karşılaştığımız bir makine öğrenme olduğunu vurgulayan Kılıç, “Yapay zekânın geleceği farklı farklı uygulamalarla beslenecek ve hayatımızın odak noktasına yerleşecek. Dolayısıyla medya ve iletişimdeki ‘medya’ dediğimizde işin içerisine okuyucular, dinleyiciler, izleyiciler, kitle iletişim araçları ve bununla birlikte pek çok araç girdiği için bunun bütününü etkileyecek bir yapılanma yapay zekâyla şekilleniyor. Dolayısıyla, bu konunun literatürde uygulama yönünün dışında akademik çevrelerce de konu edilmesi, dert edilmesi çok kıymetli bir şey” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA