SON GELİŞMELER
Bize Ulaşın

Yatırımcının gözü Cuma günü açıklanacak ABD enflasyon verisinde

Haber görseli

Gram altın bu hafta 5 bin lira seviyesini aşarak yatırımcıyı sevindirdi, ancak kısa süre içinde bu eşiğin altına geriledi. Fiyatlardaki dalgalanmalar devam etse de altın, tarihi zirvesine yakın seyrediyor.

ABD VERİLERİ VE FED BELİRSİZLİĞİ PİYASALARI ETKİLİYOR

ABD’den gelen karışık ekonomik veriler ve Fed’in faiz politikalarına dair net olmayan açıklamalar, küresel piyasalarda belirsizlik yaratıyor. Özellikle Fed Başkanı Jerome Powell’ın faiz indirimi konusunda net sinyal vermemesi ve Hazine Bakanı Scott Bessent’in bu durumu eleştirmesi yatırımcıların yön bulmasını zorlaştırıyor. Powell ise hem zayıflayan işgücü piyasası hem de yüksek enflasyon riskleri nedeniyle temkinli adımlar atılması gerektiğini vurguladı.

YATIRIMCININ GÖZÜ CUMA GÜNÜKÜ ENFLASYON VERİSİNDE

Piyasaların yönü, Cuma günü açıklanacak olan ABD kişisel tüketim harcamaları (PCE) fiyat endeksi verisine çevrilmiş durumda. Bu veri, Fed’in gelecekteki faiz kararlarına ilişkin beklentiler üzerinde belirleyici olabilir.

KÜLÇE ALTINDA YÜKSELİŞ VE GERİ ÇEKİLME

Salı günü 3 bin 745 dolara kadar yükselen külçe altın, rekor seviyesinin sadece 50 dolar altında kaldı. Ancak Çarşamba günü ABD’de yeni konut satışlarının beklentilerin üzerinde artmasıyla fiyatlarda sınırlı bir geri çekilme yaşandı. Bu gelişme, ekonomideki yavaşlama endişelerini kısmen azalttı. Doların son iki haftanın en yüksek seviyesine çıkması da altının dolar kullanan yatırımcılar için daha pahalı hale gelmesine yol açtı.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI

  • Gram altın: 4.982,05 TL

  • Çeyrek altın: 8.400,00 TL

  • Yarım altın: 16.810,00 TL

  • Tam altın: 33.587,13 TL

  • Cumhuriyet altını: 33.492,00 TL

  • Gremse altın: 84.225,41 TL

  • Ons altın: 3.734,64 dolar

 

Haber Merkezi: Melisa Altuntaş 

Küfür, hakaret ve spam yayınlanmaz.
Yazarlarımız
  • 1 Manşet Haber
  • 2 Hüseyin Çubukçu
  • 3 Melisa Altuntaş
  • 4 Beyza Kum
  • 5 Buket Saymaz
  • 6 Elika Doğru
  • 7 Mert Çebişci
  • 8 Gülsüm Köprücüoğlu