Yemen’deki Husiler bir ABD İHA’sını daha düşürdüklerini açıkladı

Yayınlama: 14.04.2025
A+
A-

Yemen’deki İran destekli Husiler, ABD’ye ait bir MQ-9 tipi insansız hava aracını daha vurduklarını açıkladı.

HUSİLERDEN AÇIKLAMA: GAZZE KUŞATMASI BİTENE KADAR OPERASYONLAR SÜRECEK

Husilerin askeri sözcüsü Yahya Sare, düşürülen İHA’nın Hacca bölgesinde görevde olduğunu ve yerel üretim bir füze ile vurulduğunu duyurdu. Sare, bu olayın Kasım 2023’ten bu yana düşürülen 19’uncu ABD İHA’sı olduğunu belirtti.

ABD’DEN YEMEN’E HAVA SALDIRISI TALİMATI

ABD Başkanı Donald Trump, 15 Mart’ta yaptığı açıklamada, Husilere yönelik büyük bir askeri operasyon emri verdiğini açıkladı. Bunun ardından ABD, Yemen’deki çeşitli Husi hedeflerine yoğun hava saldırıları düzenledi.

BÖLGEDEKİ GERİLİM TIRMANIYOR

ABD’nin hava operasyonlarına karşılık olarak Husiler, ABD’ye ait savaş gemileri ve insansız hava araçlarını hedef almaya devam ettiklerini belirtti. Bölgedeki gerilim, karşılıklı saldırılarla daha da tırmanmış durumda.

 

Kaynak:İHA

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.