Manşet Haber’e konuşan Ankara Fırıncılar Odası Başkanı Gürsel Alnıaçık, yılbaşına kadar ekmeğe zam yapılmayacağını söyledi. Alnıaçık, “Yılbaşında işçi fiyatları belli olduktan sonra ekmeğe zam gelebilir. Şu an bu konuyla ilgili bir çalışmamız bulunmuyor” şeklinde konuştu. Hammadde artışlarına da değinen Gürsel Alnıaçık, “Tarifeyi aldığımız zaman bir çuval un 750-800 liraydı şu anda yaklaşık bin 100 lirayı buluyor” dedi. Fırın işçilerinin maaşı için de yıl sonu görevli sendika ile görüşeceklerini belirten Alnıaçık, diğer gider kalemlerinin de değerlendirilerek zam oranının belirleneceğini açıklamalarına ekledi.
ŞU ANDA ZAM ÇALIŞMASI YOK
Ankara Fırıncılar Odası Başkanı Gürsel Alnıaçık, yılbaşına kadar ekmeğe zam yapılmayacağını açıkladı. Alnıaçık, Manşet Haber’e yaptığı açıklamada, “Hammadde fiyatları epey arttı. Yılbaşında da işçilik fiyatları artacak. Yılbaşında işçi fiyatları belli olduktan sonra ekmeğe zam gelebilir. Şu an bu konuyla ilgili bir çalışmamız bulunmuyor” dedi. Başkan, mevcut tarifelerin yıl sonuna kadar geçerli olacağını ve ekmeğin fiyatının bu süre zarfında sabit kalacağını vurguladı.
ASGARİ ÜCRET BELİRLEYİCİ OLACAK
Ekmeğe yapılacak olası zammın işçilik maliyetlerine de bağlı olacağını belirten Gürsel Alnıaçık, “Özellikle un fiyatlarındaki artış esnafı zorlasa da yılbaşına kadar zam yok. Asgari ücrete gelen miktar da ekmeğe yapılacak zammın belirleyici unsurlarından biri olacak. Ankara’da fırınlarda asgari ücretli çalışan olmuyor. Sendikalı olduğumuz için sendika ile yıl sonu oturup fırında çalışan işçilerin maaş görüşmesini gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı. Başkan, işçilik maliyetlerinin ve asgari ücret artışının, zam kararında kritik rol oynayacağını söyledi.
HAMMADDE FİYATLARI ÖNEMLİ
Fırıncılar Odası Başkanı Gürsel Alnıaçık, un ve diğer hammadde fiyatlarındaki yükselişe dikkat çekti. “Şu anki tarifeyi aldığımız zaman bir çuval un 750-800 liraydı, şimdi bin 100 lirayı buluyor. Hammadde, işçilik ve diğer giderler fırın esnafını zorluyor” dedi. Alnıaçık, bu durumun yılbaşından sonra yapılacak olası zammın temel belirleyicilerinden biri olacağını ve fiyat artışlarının ekonomik şartlara bağlı olarak şekilleneceğini ifade etti.
Kaynak: Haber Merkezi
Editör: Mert Çebişci