Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rus ordusunun Kiev, Odessa, Harkiv, Sumi, Herson ve Dnipropetrovsk bölgelerine eş zamanlı saldırılar düzenlediğini açıkladı. Zelenskiy, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Kiev bölgesindeki Vişgorod şehrine yönelik insansız hava araçları (İHA) saldırısına değindi. Şehirde arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirten Zelenskiy, saldırı sonucu bir kişinin yaşamını yitirdiğini, 19 kişinin ise yaralandığını ifade etti. Yetkililer, bölgedeki güvenlik önlemlerinin artırıldığını ve sivil halkın korunmasına yönelik çalışmaların sürdüğünü duyurdu.
HARKİV VE DNİPROPETROVSK’TA YARALILAR VAR
Zelenskiy, Rusya’nın saldırılarının sadece Kiev ile sınırlı kalmadığını, Odessa, Harkiv, Sumi, Herson ve Dnipropetrovsk bölgelerine de yoğunlaştığını belirtti. Özellikle Harkiv ve Dnipropetrovsk bölgelerinde yaralılar bulunduğu kaydedildi. Bölgelerdeki yerel yetkililer, saldırıların yol açtığı hasarın tespit edildiğini ve kurtarma ekiplerinin çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü aktardı. Saldırılar nedeniyle halkın sığınaklara yönlendirildiği, kritik altyapı ve enerji sistemlerinin korunması için acil önlemler alındığı bildirildi.
GÜNLÜK HALİNE GELEN SALDIRILAR UKRAYNA’YI HEDEF ALIYOR
Zelenskiy, Rus ordusunun bu hafta içinde ülkesine yaklaşık 1400 İHA, 1100 güdümlü bomba ve 66 balistik füze ile saldırdığını vurguladı. Devlet Başkanı, bu tür saldırıların artık günlük hâle geldiğini ve Ukrayna’nın halkının direncini artırmak için her gün hazırlık yapmaları gerektiğini söyledi. Zelenskiy, uluslararası topluma da çağrıda bulunarak, sivillerin korunması ve saldırıların durdurulması için desteğin devam etmesi gerektiğini belirtti.
Kaynak: Haber Merkezi