Hakan: Muhafız davalık oldu

Hakan: Muhafız’ın üçüncü sezonu önümüzdeki günlerde Netflix’te yayınlanacakken dizinin senaryosunun çalıntı olduğu iddiasıyla davalık oldu.
 Tarih: 29-02-2020 10:39:42
Hakan: Muhafız davalık oldu

 

Senarist Adem Bıyık, dizinin senaryosunun kendisine ait olduğu gerekçesiyle dizinin yapım şirketi O3’e dava açtı. Dava İstanbul 1. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’nde görüldü. Mahkemeye Adem Bıyık’ın avukatıyla beraber O3’ün avukatı katıldı.

Mahkemenin hakimi, davanın konusunun Adem Bıyık’ın hak sahibi olduğu 'Kerem İstanbul’un Oğlu' adlı senaryonun O3 yapım şirketi tarafından “Hakan: Muhafız” adlı dizinin yapımında uyarlanarak, izinsiz kullanımı olduğunu açıkladı.

Hakan: Muhafız'ın senaryosu bilirkişiler tarafından incelenecek

Görülen duruşmada, Adem Bıyık’ın avukatı, Hakan: Muhafız’ın ilk 3 bölümünün senaryosunun bilirkişiler tarafından incelenmesini istedi.

Avukat, senaryonun özellikle diyaloglar, sahne geçişleri, ana karakter konumlandırmaları, hikaye gelişimi ve karakterlerin arasında ilişki yönünden bilirkişiler tarafından incelenmesini istemesi üzerine duruşma sonunda mahkeme, O3 yapım şirketinden Hakan: Muhafız’ın ilk 3 bölüm senaryosunu istedi.

Dizinin ilk 3 bölümünün senaryosu bir FSEK uzmanı (Fikir ve sanat eserleri kanunu uzmanı), bir senarist ve bir yazardan oluşan bir bilirkişi heyeti tarafından incelenecek.

Senarist Adem Bıyık’ın Hakan: Muhafız’ın yapım şirketi O3’e açtığı dava 24 Eylül tarihinde yeniden görülecek. 24 Eylül’de görülecek duruşmada, bilirkişi heyeti tarafından hazırlanacak raporu da incelenecek.

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER KÜLTÜR Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI