Uygulamamızı ziyaret ederek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Bankalararası Kart Merkezi BKM verilerine göre, 2 Nisan’da yapılan kartlı işlemler, hem 1 Nisan’a göre sayıca arttı hem de 3-22 Mart ortalamasının üzerinde bir tutara ulaştı.
Kartlı işlemlerin yaklaşık %55’i doğrudan BKM üzerinden gerçekleşiyor. Bankaların kendi sistemlerinden geçen işlemler ise 5 gün içinde BKM’ye iletiliyor. 2 Nisan’a ait tüm kartlı ödeme verileri en erken 7 Nisan’da raporlanabilecek. BKM’nin yayınladığı grafikler ise sadece 00.00–17.00 saatleri arasında, doğrudan BKM üzerinden geçen işlemleri kapsıyor.
Verilere göre, 2 Nisan’da hem işlem sayısı 1 Nisan’a göre arttı hem de işlem tutarı 3-22 Mart ortalamasının üzerine çıktı.
Paylaşılan verilere göre, 2 Nisan’daki günlük alışveriş işlem tutarı 28 milyar TL olurken, 1 Nisan’da bu tutar 14 milyar TL’de kaldı.