Hakimler ve Savcılar Kurulu kararları Resmi Gazete’de

Yayınlama: 14.05.2025
A+
A-

Hakimler ve Savcılar Kurulu kararları Resmi Gazete’de yayımlandı.

İSMİL ADLİYESİNİN BÖLGE DERECESİ YÜKSELTİLDİ

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, Diyarbakır ili Bismil ilçesinin coğrafi ve ekonomik şartları, sağlık, sosyal ve kültürel durumu ile ulaşım, gelişme ve önemli merkezlere yakınlığı dikkate alınarak adli yargı teşkilatı olarak Bismil Adliyesinin 4 olan bölge derecesi 3 olarak değiştirildi.

GÖKSUN, KAHRAMANMARAŞ AĞIR CEZA MAHKEMESİNE BAĞLANDI

Karar kapsamında, Göksun ilçesi Elbistan Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinden çıkartılarak, coğrafi konumu ve Kahramanmaraş iline ulaşım imkanı göz önüne alınarak Kahramanmaraş Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresine dahil edildi.

CİDE VE ŞENPAZAR’IN YARGI BAĞLANTISI DEĞİŞTİ

Cide ve Şenpazar ilçeleri ise Kastamonu iline ulaşım imkanları doğrultusunda, İnebolu Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinden çıkartılarak Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresine bağlandı.

 

 

 

Kaynak:İHA

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.