Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev tarafından başkent Taşkent’te kabul edildi.
TBMM Başkanı Kurtulmuş, Parlamentolar Arası Birlik (PAB) 150. Genel Kurulu dolayısıyla bulunduğu Taşkent’te, Cumhurbaşkanı Mirziyoyev ile Taşkent Kongre Merkezi’nde basına kapalı bir görüşme gerçekleştirdi.
Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Mirziyoyev’in konuşma yaptığı, “Toplumsal Kalkınma ve Adalet için Parlamenter Eylem” temasıyla düzenlenen Genel Kurul oturumuna katıldı.
Taşkent’te devam eden PAB Genel Kurulu’na, 190 üye ülke, 15 gözlemci ülke ve 25’ten fazla uluslararası ve parlamentolar arası kuruluş temsilcisi olmak üzere 2 bine yakın delege katıldı.
Genel Kurul sonrasında Cumhurbaşkanı Mirziyoyev ile meclis başkanları ve parlamento temsilcileri aile fotoğrafı çektirdi.
Kaynak: İHA