Uygulamamızı ziyaret ederek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
ABD Başkanı Donald Trump, TIME dergisine verdiği röportajda Türk doktora öğrencisi Rümeysa Öztürk’ün gözaltına alınmasından Çin ile yürütülen müzakerelere kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu.
Tufts Üniversitesi’nde doktora yapan Rümeysa Öztürk’ün iftara giderken gözaltına alınmasına ilişkin soruyu yanıtlayan Trump, söz konusu durumdan haberdar olmadığını ifade etti. Konunun detaylarını öğrenmek istediğini belirten Trump, Adalet Bakanlığı’ndan delillerin kamuoyuyla paylaşılmasını isteyebileceğini söyledi.
Trump röportajda ayrıca Kırım konusuna ve Çin ile yürütülen ticaret müzakerelerine de değindi. Detaylar, TIME’ın yayınladığı kapsamlı söyleşide yer aldı.
ABD Başkanı Donald Trump, Çin’e uygulanan sert gümrük vergilerinin ardından Çin Devlet Başkanı Şi Cinping’in kendisini aradığını ve iki ülke arasında anlaşmaya yönelik aktif görüşmelerin sürdüğünü açıkladı.
Trump, Şi’nin bu görüşmeleri bir zayıflık göstergesi olarak görmediğini belirterek, “Bunun onun adına bir zayıflık işareti olduğunu düşünmüyorum” ifadelerini kullandı.