anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

ABD'deki Halkbank davası askıya alındı

Amerika Birleşik Devletleri'nde bir temyiz mahkemesi, Halkbank'ın ABD Yüksek Mahkemesi'ne yaptığı itiraz başvurusu neticelenene kadar federal hükümetin bankaya karşı açtığı davayı askıya almaya karar verdi.
 Tarih: 16-01-2022 14:46:15
ABD'deki Halkbank davası askıya alındı

New York İkinci Bölge (İstinaf) Mahkemesi, davanın görüleceği federal mahkemedeki süreci beklemeye aldı. Bu kararın ardından, Halk Bankasının Yüksek Mahkemeye başvuru yapmasının önü açıldı. Bu arada temyizin esasına ilişkin herhangi bir görüş belirtilmedi.

ABD federal hükümeti, Halkbank'a, İran'a yönelik yaptırımları deldiği gerekçesiyle dava açmıştı. ABD Adalet Bakanlığı, ertelemeye yönelik açıklamasında, "Halkbank'ın asılsız iddiaları ne önemli sorular doğurdu ne de hızlı bir yargılamada kamu menfaatini aştı" ifadeleriyle tepki gösterdi.

Banka, “yaptırımlardan kaçınmak için İran, Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki para hizmeti sağlayıcıları ve paravan şirketler kullandığı” iddiasıyla kendisine yöneltilen “banka dolandırıcılığı”, “kara para aklama” ve “komplo” başlıklı suçlamaları reddetti.

Halkbank, "Yabancı Devlet Dokunulmazlık Yasası" kapsamında "ABD'de yargılanamayacağı'" gerekçesiyle temyiz mahkemesine yaptığı başvuru sonuçlanana kadar, federal mahkemedeki yargı sürecinin askıya alınmasını istemişti. New York İkinci Bölge Mahkemesi, 22 Ekim 2021'de Halk Bankasının "Yabancı Devlet Dokunulmazlık Yasası" kapsamında davanın düşmesi talebini reddetmiş ve bankanın ABD'de yargılanabileceğine hükmetmişti.

Bunun üzerine Halk Bankası Temyiz Mahkemesine başvurmuştu.

  Editör: Düzgün Çeşim   Kaynak: Manşet Haber Merkezi
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER EKONOMİ Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI