SON GELİŞMELER
Bize Ulaşın
Dil Seçimi

Aile hekimliğinde yeni dönem başlıyor

Haber görseli

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, aile hekimi başına düşen nüfusu 2 bin bandına indirmeyi hedeflediklerini belirterek, “Mahallenizdeki hekiminiz sizi bekliyor; aile hekiminiz her branştan randevu alabiliyor.” dedi.

SİNCAN’DA SAĞLIK MERKEZİ AÇILIŞI

Bakan Memişoğlu, Ankara’da “Sincan Mareşal Çakmak Sağlıklı Hayat Merkezi ve 9 No.lu Aile Sağlığı Merkezi”nin açılış törenine katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu “Sağlıklı Türkiye” vizyonu doğrultusunda konuşan Memişoğlu, birinci basamak sağlık hizmetlerinin sağlık sisteminin temel taşı olduğunu vurguladı.

BİN YENİ AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ HEDEFİ

Türkiye genelindeki aile sağlığı merkezlerinin mevcut durumuna ilişkin bilgi veren Memişoğlu, şu ifadeleri kullandı: “Türkiye’de şu anda 8 bin 300 aile sağlığı merkezimiz var. Son bir yılda 302 merkez hizmete alındı, 461 merkezin ise inşaatı devam ediyor. Temel hedefimiz, mevcut merkezlere bin yeni aile sağlığı merkezi daha eklemek.”

Bu adımla birlikte, aile hekimi başına düşen vatandaş sayısının 2 bin 889’dan 2 bin bandına düşürülmesinin hedeflendiğini aktardı.

15 MİLYON VATANDAŞ İLK KEZ AİLE HEKİMİYLE BULUŞTU

Bakan Memişoğlu, son bir yıl içinde yürütülen saha çalışmalarıyla daha önce hiç aile hekimine gitmemiş 15 milyon vatandaşın aile hekimleriyle buluşturulduğunu söyledi.

Aile hekimlerinin sağlık sistemindeki yönlendirici rolüne dikkati çeken Memişoğlu, “Vatandaşlarımız aile hekimine başvurduğunda, gerekli görülmesi halinde hekimleri onlar adına her branştan ve hastaneden randevu alabiliyor.” dedi.

KANSERDE ERKEN TEŞHİS VE GEBELERE EBE DESTEĞİ

Sağlıklı hayat merkezlerinin önemine vurgu yapan Memişoğlu, son bir yılda 19 bin vatandaşa erken kanser teşhisi konulduğunu açıkladı. Anne adaylarına yönelik yeni bir uygulamayı da duyuran Memişoğlu, ilk gebeliğini yaşayan tüm anne adaylarına, gebeliğin son üç ayında kamu, özel veya üniversite ayrımı olmaksızın rehberlik edecek bir ebe tahsis edildiğini bildirdi.

SİGARAYI BIRAKMAK İSTEYENLERE ÜCRETSİZ DESTEK

Konuşmasının sonunda bağımlılıkla mücadeleye değinen Memişoğlu, sigara bırakma polikliniklerinde uzman hekimler ve ücretsiz ilaç desteği sağlandığını belirtti. Memişoğlu, “Sigara içen vatandaşlarımızın büyük çoğunluğunun bu alışkanlığı bırakmak istediğini biliyoruz. Sigarayı bırakmanın zamanı şimdi olsun.” diyerek vatandaşları sigara bırakma merkezlerine davet etti.

Kaynak: AA

Küfür, hakaret ve spam yayınlanmaz.
Köşe Yazarlarımız