SON GELİŞMELER
lösev
Bize Ulaşın

Dil Seçimi

Antalya Havalimanı’nda facianın eşiğinden dönüldü

Haber görseli

Antalya Havalimanı’ndan Gaziantep’e gitmek üzere kalkış yapan bir yolcu uçağında ciddi bir teknik arıza yaşandı. Kalkış sırasında iniş takımlarının kırılması üzerine uçak hasar alarak piste sürtündü. Olayda can kaybı ya da yaralanma yaşanmadı.

KALKIŞTA İNİŞ TAKIMI KIRILDI

Edinilen bilgilere göre, kalkış için hızlanan uçağın iniş takımlarında arıza meydana geldi. İniş takımının kırılmasıyla birlikte kanat bölümünde hasar oluştu. Uçak sola doğru yatarken jet motorunun piste temas ettiği bildirildi. Uçağın pist üzerinde sürtünerek durabildiği öğrenildi.

175 YOLCU TAHLİYE EDİLDİ

Uçakta bulunan 175 yolcu ile 6 kişilik mürettebat, olayın ardından güvenli şekilde tahliye edildi. Kaptan pilot, kabin ekibi ve yer ekiplerinin koordineli müdahalesi sayesinde daha büyük bir tehlikenin önüne geçildiği belirtildi. Yetkililer, olayda can kaybı ya da ciddi yaralanma yaşanmadığını açıkladı.

“BÜYÜK BİR FELAKETTEN KURTULDUK”

Olay anını yaşayan yolculardan biri, yaşadıkları paniği dile getirerek büyük bir tehlike atlattıklarını ifade etti. Aynı yolcu, uçak bakımlarının titizlikle yapılması gerektiğini belirterek yetkililere çağrıda bulundu. Olayla ilgili teknik inceleme başlatıldığı öğrenildi.

Kaynak: Haber Merkezi