“Artık eski sistem yok!” Adalet Bakanı’ndan gündem yaratan sözler!

Yayınlama: 21.03.2025
A+
A-

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Tokat’ın Artova ilçesinde il protokolü tarafından karşılandı. Bakan Tunç, cuma namazını Artova Merkez Cami’nde kıldıktan sonra Artova Adalet Sarayı temel atma törenine katıldı.

“TÜRKİYE TERÖRLE MÜCADELEDE BÜYÜK MESAFE KAT ETTİ”

Törende konuşan Bakan Tunç, Türkiye’nin son yıllarda terörle mücadelede önemli ilerlemeler kaydettiğini belirtti: “İnşallah Türkiye’yi terörün hiçbir türünün olmadığı, çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceğe güvenle baktığı bir ülke haline getireceğiz. Terör örgütü silah bıraktığında, kendini pes ettiğinde; kırk yıldır ülkemizin kalkınmasına engel olan bu sorun ortadan kalkacak.”

“DEVLETİN TEMELİ ADALETTİR”

Bakan Tunç, adaletin önemine vurgu yaparak şunları söyledi: “Yargı, milletin hakkını, hukukunu savunur; haklıyı savunur ve adaletin tecellisi için çalışır. Bu üç sütun da devleti ayakta tutar. Eğer toplumsal barış ve huzur sağlanmak isteniyorsa, mutlaka adaletin tesis edilmesi gerekir. Mevzuatın yenilenmesi için büyük mücadeleler verdik. Demokratik hukuk devletini güçlendirecek, hak arama yollarını artıracak değişikliklere karşı çıktılar ama biz millet adına o reformları gerçekleştirdik. Sıkıyönetim uygulamasını da anayasal sistemden çıkardık. 12 Eylül ve 28 Şubat darbecileri milletin huzurunda yargılandı. Bu milletimizin başarısıdır.”

“DÜN DARBECİLERİ SAVUNAN YARGI VARDI, BUGÜN MİLLETİ SAVUNAN”

Bakan Tunç, Türkiye’nin yargı tarihinde yaşanan dönüşüme dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı: “27 Mayıs’ta milletin seçtiklerini yargılayan, 12 Eylül’de yaşları büyütülerek idam edilen gençlere sessiz kalan, 28 Şubat’ta vesayetin önünde hazır ola geçen bir yargı vardı. Başörtülü kızlarımızı kürsülerden indiren bir sistem vardı. Ama artık milletin hakkını savunan, darbecilere karşı duran bir yargı var. Suç şebekeleriyle ve yolsuzlukla mücadele eden bir yargı istemiyorlar. Bu yüzden yargı mensuplarına saldırıyor, tehdit ediyorlar. Ama milletimiz olup biteni görüyor. Sessizce takip ediyor ve yeri geldiğinde gereken cevabı veriyor. Bizler bundan sonra da yine adaletin gecikmeksizin tecellisi için çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz.”

Kaynak: İHA

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.