Sezonun ilk grand slam tenis turnuvası Avustralya Açık’ta dördüncü gün maçları, favori isimlerin üstün performanslarına sahne oldu. Melbourne kentinde oynanan ikinci tur karşılaşmalarında, tek erkekler ve tek kadınlarda dünya 1 numarası olan Carlos Alcaraz ile Aryna Sabalenka rakiplerini mağlup ederek üçüncü tura yükseldi. Turnuvada üst sıralarda yer alan tenisçilerin yoluna kayıpsız devam etmesi, şampiyonluk yarışının giderek kızışacağını gösterdi.
CARLOS ALCARAZ SET VERMEDEN TURLADI
Tek erkeklerde dünya 1 numarası İspanyol tenisçi Carlos Alcaraz, ikinci turda Alman rakibi Yannick Hanfmann ile karşı karşıya geldi. İlk seti tie-break sonunda 7-6 kazanan Alcaraz, ardından oyunun kontrolünü tamamen eline aldı. İkinci seti 6-3, üçüncü seti ise 6-2 alan Alcaraz, mücadeleden 3-0 galip ayrılarak adını üçüncü tura yazdırdı. Kariyerinde 6 grand slam şampiyonluğu bulunan genç yıldız, sergilediği istikrarlı performansla Avustralya Açık’ta şampiyonluğun en güçlü adaylarından biri olduğunu bir kez daha gösterdi. Günün bir diğer önemli mücadelesinde ise 13 numaralı seribaşı Rus raket Andrey Rublev, Portekizli Jaime Faria karşısında zorlu bir sınav verdi. Rublev, 6-4, 6-3, 4-6 ve 7-5’lik setlerle rakibini 3-1 mağlup ederek üst tura yükseldi.
SABALENKA VE GAUFF’TAN NET GALİBİYETLER
Tek kadınlarda dünya 1 numarası Belaruslu Aryna Sabalenka, ikinci turda Çinli raket Zhuoxuan Bai ile karşılaştı. Sabalenka, maç boyunca oyunun temposunu belirleyen taraf olurken, 6-3 ve 6-1’lik setlerle mücadeleyi 2-0 kazandı ve üçüncü tura çıktı. İki kez grand slam şampiyonluğu bulunan ve turnuvanın 3 numaralı seribaşı olan ABD’li Coco Gauff da Sırp tenisçi Olga Danilovic karşısında etkili bir oyun sergiledi. Gauff, rakibini 6-2 ve 6-2’lik setlerle geçerek adını üçüncü tura yazdırdı. Kadınlar tablosunda favorilerin hata yapmaması, ilerleyen turlarda daha çekişmeli ve yüksek tempolu karşılaşmaların oynanacağının sinyalini verdi.

