Uygulamamızı ziyaret ederek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanmasıyla ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı.
Bahçeli, İmamoğlu ile ilgili mahkeme süreçlerinin ivedilikle karara bağlanması gerektiğini belirtti. Ayrıca, CHP’yi kriz ve kaos siyasetiyle ülkeyi kargaşaya sürüklemeye çalışmakla suçladı ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in erken seçim çağrısı ve imza kampanyasını eleştirdi .
Bahçeli, yargı sürecinin hızla tamamlanması gerektiğini vurgulayarak, “Tanık ifadeleri, belgeler ve delillerle dava dosyası eksiksiz biçimde hazırlanmalı, zanlı suçsuzsa beraat etmeli, suçluysa da cezalandırılmalıdır” dedi.
Ayrıca, CHP’nin eğilim yoklamasını “evlere şenlik” olarak nitelendiren Bahçeli, bu süreci “açık oy, gizli tasnif geleneğinin bir devamı” olarak tanımladı .
Bahçeli, CHP’nin Türkiye’yi yabancı aktörlere şikayet ettiğini öne sürerek, “Mandacı zihniyetin iflası yakındır” dedi.
“Türk milleti, yabancı odaklarla işbirliği içinde olan ve ülkeyi istikrarsızlığa sürüklemeye çalışan bu zihniyete geçit vermeyecektir. Türkiye Cumhuriyeti, CHP’nin müflis siyaset anlayışına teslim edilmeyecek” ifadelerini kullandı .