MHP TBMM Grubu’nun X hesabından yapılan paylaşımlarda, Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin talimatıyla başlatılan çalışmalara ve Cumhur İttifakı’nın önemine dikkat çekildi. MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Dr. İzzet Ulvi Yönter, şiddet olaylarına karşı hazırlanan çalışmaya ilişkin, “Sayın Genel Başkanımız gözümüzün içine her gün sokulan şiddet olaylarından çok müşteki ve muzdarip bir şekilde bu konunun üstüne gidilmesini düşündü, planladı ve bunun eyleme geçilmesini arzu etti. Bu şiddet seli karşısında daha fazla dayanmak mümkün değil.” ifadelerini kullandı.

Yönter, uyuşturucu ve şiddet sorununa da dikkat çekerek, “Bir nesil elden gidiyor… Nesillerimiz kaybolmasın. Çocuklarımıza milli ve manevi değerleri mutlak surette aşılayacağız. En azından arkamızdan gelen nesle huzurlu bir Türkiye bırakmak elimizde.” sözleriyle çağrıda bulundu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Sadir Durmaz ise Cumhur İttifakı’nın önemine vurgu yaparak, “86 yıl sonra Ayasofya’yı ibadete açtık. 32 yıl sonra Karabağ’ı Ermenilerden kurtardık, özgürlüğüne kavuşturduk. Mavi vatanımıza sahip çıktık. Savunma sanayinde son 8-9 yılda 80-90 yıldan daha fazla gelişme kaydettik.” dedi. Durmaz, Türkiye’nin kazanımlarını korumak için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde Cumhur İttifakı’nın devam etmesi gerektiğini belirtti.
