Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ABD Ticaret Bakanı Howard Lutnick ile Washington’da bir araya gelerek Türkiye-ABD stratejik ortaklığının ticari ve ekonomik boyutlarını kapsamlı bir şekilde görüştü. Görüşmeye ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Bolat, iki ülke arasındaki iş birliğini güçlendirmeye yönelik adımların detaylı olarak ele alındığını belirtti. Toplantının, ekonomik ilişkilerin derinleştirilmesi ve ticari potansiyelin daha etkin kullanılması açısından önemli bir fırsat sunduğu ifade edildi.
100 MİLYAR DOLARLIK TİCARET HEDEFİ VURGULANDI
Bakan Bolat, görüşmede karşılıklı fayda temelinde stratejik ortaklığı daha güçlü bir zemine taşımayı amaçladıklarını vurguladı. Bolat, "Her iki ülke liderleri tarafından belirlenen 100 milyar dolar ticaret hacmi hedefine ulaşma kararlılığımız tamdır. Bu kapsamda, ortak çalışmalarımızı hızlandıracağız" dedi. İki ülke arasında ticari ilişkilerin geliştirilmesi, yatırım ve iş birliği fırsatlarının artırılması konularında somut adımların planlandığı bildirildi.
ABD TİCARET TEMSİLCİLERİ VE İŞ DÜNYASIYLA TEMASLAR
Washington temasları kapsamında Bolat, ABD Ticaret Temsilcisi Jamieson Greer ile de bir araya gelerek ikili ekonomik ilişkileri değerlendirdi. Ayrıca ABD Ticaret Odası ve iş çevreleriyle gerçekleştirilen toplantılarda yatırım ve ticaret fırsatları görüşüldü. Temaslarda, özellikle stratejik sektörlerde iş birliği imkanlarının artırılması, ticari engellerin kaldırılması ve ortak projelerin hızlandırılması üzerinde durulduğu kaydedildi. Bu görüşmelerin Türkiye-ABD arasındaki ekonomik ilişkilerin güçlenmesine katkı sağlaması bekleniyor.
Kaynak: AA