SON GELİŞMELER
Bize Ulaşın

Dil Seçimi

Bakan Göktaş’tan ailelere dijital uyarı: Zuckerberg örneği

Haber görseli

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, aileleri dijital dünyada çocuklarını korumaya çağırdı. Göktaş, Meta’nın kurucusu Mark Zuckerberg’in kendi çocuğunun yüzünü sosyal medya paylaşımlarında gizlemesini örnek göstererek, “Peki neden bizim çocuklarımız konusunda bu kadar hassas değiliz?” ifadelerini kullandı. Bakan, bu örnekle ailelerin çocuklarının dijital güvenliği konusunda daha dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı.

DİJİTAL DÜNYADA ÇOCUK HAKLARI SÖZLEŞMESİ ÖNE ÇIKTI

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, vatandaşları sivil bir inisiyatifle hazırlanan “Dijital Dünyada Çocuk Hakları Sözleşmesi”ni imzalamaya davet etti. Göktaş, sözleşmenin çocukları dijital platformların risklerinden korumayı amaçladığını belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözleşmeyi ilk imzalayan isimlerden biri olduğunu ifade etti. Bakan, çocukların dijital dünyada güvenli ve bilinçli şekilde büyümesi için ailelerin aktif rol alması gerektiğini söyledi.

TEKNOLOJİ ŞİRKETLERİNDEN ÖRNEKLER VERİLDİ

Göktaş, paylaşımında Snapchat’in kurucusunun çocuğuna haftalık yalnızca 1,5 saat ekran süresi tanıdığını ve Netflix CEO’sunun “En büyük rakibimiz uykudur” sözlerini hatırlattı. Bakan, bu örneklerle teknoloji şirketlerinin kendi çocuklarına farklı uygulamalar sunduğunu, ailelerin de çocuklarını zararlı içeriklerden korumak için benzer hassasiyeti göstermesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca Bakan, Teknofest, DENEYAP atölyeleri ve TÜBİTAK yarışmaları gibi projelerle çocukların teknolojiyle sağlıklı bir ilişki kurmalarının desteklendiğini belirtti.