Facebook GPS’i geliştiriyor

Facebook, GPS özelliğini geliştirmek için Londra merkezli Scape Technologies’in yüzde 75’lik hissesini satın aldı.
 Tarih: 10-02-2020 13:25:16
Facebook GPS’i geliştiriyor

GPS özelliklerinin ötesinde konum doğruluğu üzerinde çalışan Londra merkezli bilgisayar vizyonu başlangıcı Scape Technologies ile Facebook arasındaki anlaşmanın detayları ortaya çıkmadı

Facebook yüzde 75’lik hisse senedi için ise son zamanlardaki bir hisse sorunu da dahil olmak üzere diğer başvurulara bakarak fiyatın yaklaşık 40 milyon dolar olabileceğini düşünülüyor.
Önceki risk sermayesi temsilcilerinin Scape kurulundan istifa ettiğini ve yerine iki Facebook yöneticisi göreve başladı. 

2017 yılında kurulan Scape Technologies, GPS özelliklerinin çok ötesinde konum doğruluğu gerektiren uygulamalar geliştirmelerine olanak tanıyan bir “Görsel Konumlandırma Hizmeti” geliştiriyor. 

Scape CEO'su ve kurucu ortağı Edward Miller, Scape'in “Vision Engine”i daha önce sıradan görüntüler ve videolardan 3B haritalar oluşturan büyük ölçekli bir haritalama hattı olarak tanımladı. 

Kamera cihazları daha sonra, GPS'in sağlayabileceğinden çok daha hassas bir şekilde tam konumlarını belirlemek için başlangıçtaki "Görsel Konumlandırma Servisi" API'sini kullanarak Vision Engine'i sorulayan uygulama Scape'in SDK'sı aracılığıyla geliştiricilerin kullanımına sunuldu.

Bir Facebook sözcüsü konuyla ilgili açıklamasında ,“Zaman zaman daha küçük teknoloji şirketleri satın alıyoruz. Planlarımızı her zaman tartışmıyoruz” dedi.

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER BİLİM-TEKNİK Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI