Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Horasan Erenleri Dergâhı Cemevi’nin 1. etabının açılış töreninde yaptığı konuşmada, eğitimde milli birlik anlayışının önemine dikkat çekti. Tekin, “Millî Eğitim Bakanlığı olarak ana misyonumuz, Anadolu’nun özünden doğan milli birlik ve beraberliği yaşatmak, gelecek kuşaklara kenetlenmiş bir Türk milleti olarak aktarabilmektir” dedi. Bakan Tekin, uzun yıllar boyunca test odaklı hale gelen eğitim sisteminin asli işlevinin unutulduğunu vurguladı. Bu kapsamda barışın, adaletin ve insanlığın ortak değerlerini merkeze alan bir müfredatla ilerlediklerini belirten Tekin, Alevi-Bektaşi kültürü ve inançlarını ders programına dahil ettiklerini ifade ederek, çocukların bu değerleri öğrenerek büyüyeceklerini söyledi.
CEMEVİ CUMHUR İTTİFAKI’NIN BİR ARMAĞANI
Törene katılan MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, Horasan Erenleri Dergâhı Cemevi’nin Alevi-Bektaşi toplumuna Cumhur İttifakı tarafından bir hediye niteliğinde olduğunu belirtti. Yıldırım, “Biz buraya siyaset veya ticaret yapmak için gelmedik. Canlara ve Alevi toplumuna hizmet etmek için buradayız” diyerek açılışın amacını vurguladı. Ayrıca, yapının Türkiye’nin en büyük cemevlerinden biri olduğuna dikkat çekti. Yıldırım, Milli Eğitim Bakanı Tekin’e ders kitaplarında “Orta Asya” yerine “Türkistan” ifadesinin kullanılmasını sağlayarak tarih bilincini gelecek nesillere aktardığı için teşekkür etti.
BİRLİK, KARDEŞLİK VE HOŞGÖRÜNÜN SEMBOLÜ
Nevşehir Valisi Ali Fidan da törende Hacıbektaş Veli’nin hoşgörü, sevgi ve kardeşlik mirasına dikkat çekti. Fidan, Horasan Erenleri Dergâhı Cemevi’nin Türk milletinin inanç zenginliğinin, kardeşliğinin ve birlik beraberliğinin sembolü olacağını ifade etti. “Horasan’dan mübarek Anadolu topraklarına İslam’ın nurunu taşıyan aziz erenlerin huzurunda, birliğin ve kardeşliğin nişanesi olan bu dergâh ve cemevi, tüm milletimize hayırlı olsun” dedi. Törene Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, MHP Genel Başkan Yardımcıları, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı, illerin valileri, belediye başkanları, Alevi-Bektaşi dedeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış, Cumhur İttifakı’nın farklı inanç ve kültür gruplarını kapsayan birlik mesajının da somut bir örneği olarak değerlendirildi.
Kaynak: Haber Merkezi