İzmir’in Buca ilçesinde belediye ve bir yapı denetim firmasına yönelik “rüşvet” ve “usulsüz ruhsatlandırma” iddialarıyla düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 26 şüpheliden 7’si tutuklandı.
USULSÜZ RUHSATLA HAKSIZ KAZANÇ İDDİASI
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturmada, yapı denetim firması sahibi ve çalışanlarının Buca Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü personeline rüşvet verdikleri veya aracılık ettikleri öne sürüldü. Mevzuata aykırı yapı ve planların usule uygunmuş gibi gösterilerek ruhsat alındığı ve haksız kazanç sağlandığı iddiasıyla düzenlenen eş zamanlı operasyonda 26 kişi gözaltına alındı.

TUTUKLANANLARIN KİMLİKLERİ
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Buca Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü İ.B., belediye memuru C.B., belediye büro işçileri C.Ş. ve G.P., belediyede görevli mühendis M.G., yapı denetim firması sahibi C.S. ve firma çalışanı S.K. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer 19 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
