Uygulamamızı ziyaret ederek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda işkence ve kötü muamele yapıldığına yönelik iddialar hakkında açıklamalarda bulundu. Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, bu iddiaların gerçek dışı, vicdan ve izandan yoksun olduğunu ifade etti.
Tunç, bazı basın organları ve sosyal medya platformlarında, tutuklu ve hükümlüler hakkında maksatlı ve asılsız haberlerin dolaşıma sokulduğunu belirtti. Bu tür haberlerin devleti ve adalet sistemini itibarsızlaştırmaya yönelik olduğunu vurguladı.
Tutuklu ve hükümlülerin devlete emanet olduğunu hatırlatan Tunç, ceza infaz kurumlarında bulunan herkese insan onuruna yakışır şekilde muamele edildiğini belirtti. Ayrıca aile görüşmeleri, sağlık, hijyen ve barınma gibi temel hakların titizlikle uygulandığını kaydetti.
Tunç, işkence ve kötü muamele iddialarının mesnetsiz olduğunu ve Türk ceza infaz sisteminin ulusal ve uluslararası denetime açık, şeffaf ve insan onurunu esas alan bir yapıya sahip olduğunu vurguladı.
Açıklamasını, “Adalet Bakanlığı olarak hukukun üstünlüğü ilkesinden taviz vermeden, insan onurunu önceleyen anlayışımızla çalışmalarımızı sürdüreceğiz” sözleriyle tamamlayan Tunç, adalet sistemine yönelik kararlı duruşu ortaya koydu.