SON GELİŞMELER
Bize Ulaşın

Balıklıgöl ve çevresi yenilenebilir enerjiyle parlayacak

Haber görseli

Eyyübiye Belediyesi tarafından hazırlanan Balıklıgöl ve Çevresinin Yenilenebilir Enerji İle Aydınlatılması Projesi için protokol imza töreni, Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak başkanlığında gerçekleştirildi. Şanlıurfa Valiliği’nde düzenlenen törende Vali Hasan Şıldak’ın yanı sıra Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Hasan Maral da hazır bulundu.

32 MİLYON TL’LİK PROJE

Yaklaşık 32 milyon TL bütçeyle hayata geçirilecek proje için finansman desteği üç kurum tarafından sağlanacak. GAP Bölge Kalkınma İdaresi 14 milyon TL, Eyyübiye Belediyesi 10 milyon TL, Şanlıurfa YİKOP ise 8 milyon TL katkı sunacak. Belediye Başkanı Mehmet Kuş, projenin yaklaşık 45 gün içinde başlayacağını açıkladı.

GÜNEŞ ENERJİSİYLE AYDINLATMA

Proje kapsamında, uygun alanlara kurulacak güneş enerjisi santralleri ile elde edilen enerji, Balıklıgöl ve çevresinin aydınlatmasında kullanılacak. Gün ışığına duyarlı akıllı otomasyon sistemlerinin devreye girmesiyle bölgenin aydınlatma altyapısı tamamen yenilenecek ve enerji ihtiyacı bedelsiz karşılanacak.

YILLIK TASARRUF SAĞLANACAK

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, projenin yalnızca çevresel değil ekonomik fayda da sağlayacağını belirterek, “Bugünkü fiyatlarla yılda ortalama 350 bin TL tasarruf sağlanacak. Şehrimizin kalbi konumundaki Balıklıgöl, yenilenebilir enerji uygulamalarıyla hem daha modern hem de sürdürülebilir bir aydınlatmaya kavuşacak” dedi.

 

Kaynak: İHA

Küfür, hakaret ve spam yayınlanmaz.
Yazarlarımız
  • 1 Manşet Haber
  • 2 Hüseyin Çubukçu
  • 3 Melisa Altuntaş
  • 4 Beyza Kum
  • 5 Buket Saymaz
  • 6 Elika Doğru
  • 7 Mert Çebişci
  • 8 Gülsüm Köprücüoğlu