Berlin’de Türk market zincirine silahlı saldırı!

Yayınlama: 04.03.2025
A+
A-

Almanya’nın başkenti Berlin’de Türk market zincirinin iki şubesine silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıyla bağlantılı 23 yaşındaki bir şüpheli gözaltına alındı.

İLK SALDIRI: SPANDAU’DAKİ ŞUBE

Almanya’nın başkenti Berlin’de Türk market zincirinin iki şubesine silahlı saldırı gerçekleştirildi. Spandau ilçesinde bulunan markete düzenlenen saldırıda silahlı kişi ya da kişiler, marketin giriş kapısının camlarına ateş ederek bölgeden uzaklaştı. Dün yerel saatle 20.00’de marketin kapanmasının ardından düzenlenen saldırıda ölen veya yaralanan olmadı.

İKİNCİ SALDIRI: WİLMERSDORF’DAKİ ŞUBE

İlk saldırıdan yaklaşık yarım saat sonra ise market zincirinin Wilmersdorf ilçesindeki şubesine saldırı gerçekleştirildi. Saldırgan veya saldırganlar market camlarına en az 3 el ateş etti. Saldırıda yaralanma ve can kaybı yaşanmazken, her iki olayda da maddi hasar meydana geldi.

POLİSİN AÇIKLAMALARI VE GÖZALTINA ALINAN ŞÜPHELİ

Polis, Spandau’da 23 yaşındaki bir şüpheliyi gözaltına aldı ve olayla bağlantılı olduğu tespit edilen bir araca el konuldu. Silahlı saldırıların sebebine ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı ancak polis her iki olayla ilgili soruşturma başlattı.

Kaynak: İHA

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.