SON GELİŞMELER
Bize Ulaşın

Dil Seçimi

Beşiktaş’tan Eurocup’ta 100 sayılık zafer

Haber görseli

FIBA Kadınlar Eurocup J Grubu 4. haftasında Beşiktaş, sahasında Polonya temsilcisi Enea Gorzow’u 100-70 mağlup ederek turnuvadaki en farklı galibiyetlerinden birine imza attı. Beşiktaş GAİN Spor Kompleksi’nde oynanan mücadelede siyah-beyazlılar, ilk dakikadan itibaren oyunun kontrolünü eline aldı. Hücumda organize, savunmada ise sert bir oyun ortaya koyan Ayhan Avcı’nın öğrencileri, ilk periyodu 29-13 önde tamamladı. Özellikle Whitcomb ve Pelin Bilgiç’in yönlendirdiği etkili hücumlarla farkı açan Beşiktaş, devreye 51-30’luk üstünlükle girdi.

FASOULA VE WHİTCOMB’TAN SKOR ŞOV

Karşılaşmanın ikinci yarısında da oyunun temposunu düşürmeyen Beşiktaş, boyalı alanda Fasoula’nın, dış atışlarda ise Whitcomb ve Pelin Bilgiç’in etkili performansıyla farkı korudu. Takım oyununu sahaya iyi yansıtan siyah-beyazlılar, üçüncü periyodu 72-55 önde geçerek son bölüme moralli girdi. Beşiktaş’ta Maria Fasoula 21 sayı ile maçın en skorer ismi olurken, Whitcomb 17, Pelin Bilgiç 18 ve Milic 16 sayıyla takımlarına büyük katkı sağladı. Meltem Yıldızhan da 11 sayılık performansıyla pota altındaki etkinliğini sürdürdü.

BEŞİKTAŞ 100 SAYIYA ULAŞARAK TARAFTARINI COŞTURDU

Son periyotta da üstünlüğünü sürdüren Beşiktaş hem tempolu hücumları hem de rotasyon katkısıyla farkı 30 sayıya kadar çıkardı. Mücadelenin son bölümünde genç oyuncularına da süre veren Başantrenör Ayhan Avcı, takımın hücumda istikrarlı oyununu korumasından memnun kaldı. Beşiktaş, mücadeleyi 100-70’lik skorla tamamlarken, Eurocup’ta dördüncü maçında üçüncü galibiyetini elde etti. Polonya temsilcisi Enea Gorzow’da Hurt 17, Telenga 15 ve Owusu 13 sayıyla mücadele etse de farkı kapatmayı başaramadı. Bu sonuçla Beşiktaş, J Grubu’nda liderlik yolunda önemli bir avantaj elde etti ve taraftarına keyif dolu bir galibiyet gecesi yaşattı.

Kaynak: Haber Merkezi

Küfür, hakaret ve spam yayınlanmaz.