Bin yaşına ulaşabilecek misiniz?

İngiliz bilim insanı Dr. Aubrey de Grey, 1000 yaşına ulaşacak ilk insanın, muhtemelen şu anda hayatta olduğunu söyledi.
 Tarih: 02-03-2020 17:28:49   Güncelleme: 02-03-2020 17:58:49
Bin yaşına ulaşabilecek misiniz?

 

 SENS Araştırma Vakfı'nda yaşlanmaya karşı araştırmalar yürüten  İngiliz biyomedikal gerontolog Dr. Aubrey de Grey, İngiliz haber sitesi Express.co.uk'a açıklamalarda bulundu.

Dr. de Grey, son 20 yılda yaşlanmaya karşı mücadelede büyük ilerlemeler kaydedildiğini belirterek,  bu çalışmalara yönelik ilginin hiç olmadığı kadar arttığını ifade etti. 1000 yıla kadar yaşayacak ilk insanın şu an hayatta olup olmadığına dair sorulan soruya  Dr. de Grey  “Muhtemelen çoktan doğdu ancak hepimiz bunun erken aşamada bir araştırma olduğunu biliyoruz. Bu nedenle herhangi bir zaman aralığı tahmini yapmak son derece spekülatif olur” diye cevap verdi.  20 yıl içinde uzun ömürlü yaşama ulaşılabileceğini belirten Dr. de Grey, önümüzdeki birkaç yıl içinde teknoloji geliştikçe, politikacıların ve toplumun uzun yaşam konusunu daha fazla ciddiye alması gerektiğini savundu.

Toplumdaki dinamiklerin önemli bir değişimden geçeceğini söyleyen bilim insanı, “Bu geçişin gerçekten çalkantılı olmasını önlemek için ekonominin küresel ölçekte yeniden yapılandırılması gerekiyor. Bu değişimde politikacıların önemi çok büyük. Bilimin izin verdiği ölçüde hızlı hareket etmek için yeterli kaynağa sahip olmamız gerekiyor. Bütçemiz biraz daha fazla olsaydı, en az iki kat daha hızlı gidebilirdik'' dedi.

 

  Editör: edit2
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER BİLİM-TEKNİK Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI