SON GELİŞMELER
Bize Ulaşın

Dil Seçimi

Bursa'da 7 yıl sonra bulunan çocuğun DNA sonucu çıktı

Haber görseli

Bursa’da 2019 yılından bu yana kayıp olarak aranan ve geçtiğimiz ay özel ekip tarafından bulunan 8 yaşındaki çocukla ilgili DNA incelemesi tamamlandı. Yapılan analizde çocuğun biyolojik annesi belirlendi.

DNA SONUCU YÜZDE 99,99 UYUMLU

Adli Tıp Kurumu Bursa Grup Başkanlığı tarafından yapılan incelemede, devlet korumasındaki N.S. ile Almanya’dan Türkiye’ye gelen Rebecca S’den alınan örnekler karşılaştırıldı. Hazırlanan raporda, Rebecca S’nin yüzde 99,99 ihtimalle çocuğun biyolojik annesi olduğu tespit edildi.

MAHKEME KARARI BEKLENİYOR

DNA sonucunun Mustafakemalpaşa Aile Mahkemesine gönderildiği öğrenildi. Mahkemenin, çocuğun anneye iadesine ilişkin karar vermesi bekleniyor.

7 YIL SONRA BULUNMUŞTU

Almanya vatandaşı Rebecca S., 2019 yılında 1 yaşındaki oğlu N.S. ile birlikte çocuğun babası Umut K.’nın Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesindeki ailesinin evine geldi. Bir süre sonra Rebecca S., oğlunun kaybolduğunu belirterek polise başvurdu.

Yürütülen arama çalışmalarında uzun süre çocuğa ait herhangi bir iz bulunamadı. Mustafakemalpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, Şubat ayında özel bir ekip kuruldu.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, yaklaşık bir ay süren çalışmada 300 saatlik güvenlik kamerası görüntüsünü inceleyerek çocuğun izine ulaştı. N.S., geçtiğimiz hafta R.M.’ye ait bir evde bulundu ve devlet korumasına alındı.

Olayla ilgili çocuğun babaannesi H.S. ile çocuğun saklandığı evin sahibi R.M. tutuklandı. Çocuğun babası Umut K.’nın ise 2 yıl önce hayatını kaybettiği öğrenildi.