Uygulamamızı ziyaret ederek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Çalık Holding, dün öğle saatlerinde şirket merkezinin önünde yaşanan silahlı saldırı girişimiyle ilgili yazılı bir açıklama yayımladı. Yapılan açıklamada, saldırının bireysel bir eylem olduğu ve olay sırasında çevrede okul, hastane ve çalışanların bulunması nedeniyle ciddi bir tehlike oluşturduğu vurgulandı.
Holding binasının önünde silahla 3-4 el ateş açan kişinin çevredeki vatandaşlar için risk oluşturduğu belirtilen açıklamada, durumun hızla emniyet birimlerine bildirildiği ve güvenlik görevlilerinin müdahalesiyle olayın kontrol altına alındığı ifade edildi. Olay sonrası fenalaşan saldırganın hayatını kaybettiği bildirildi.
Hayatını kaybeden Erol Eğrek’in geçmişte, holdingin azınlık hissedarı olduğu yurt dışındaki bir tesiste görev yaptığı ve yaklaşık 10 yıl önce kendi isteğiyle tüm haklarını alarak ayrıldığı belirtildi. Açıklamada, son yıllarda Eğrek’in bazı iddialarla çeşitli kurumlara başvuruda bulunduğu, ancak bu başvuruların gerçek dışı olduğu ve hukuki sürecin titizlikle sürdürüldüğü aktarıldı.
Çalık Holding, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini ve sürecin tüm yönleriyle resmi makamlarla iş birliği içinde yürütüldüğünü vurguladı. Açıklamada, kamuoyunun yalnızca yetkili kurumların yapacağı bilgilendirmelere itibar etmesi çağrısı yapıldı.
Öte yandan, Anadolu Ajansı’nın aktardığına göre olayla bağlantılı olduğu değerlendirilen 6 şüpheli gözaltına alındı. Erol Eğrek’in, holding binası önünde eski çalışanı olduğunu belirterek gerçekleştirdiği eylem sonrasında fenalaşarak hayatını kaybettiği bildirildi.
İstanbul Esentepe’de bir holding binası önünde silah sesleri paniğe yol açmıştı. 49 yaşındaki Erol Eğrek, ruhsatlı silahıyla bina önündeki saksıya üç el ateş etmişti. Eski çalışan olduğunu belirten Eğrek’in, şirket yetkilileriyle görüştürülmemesine tepki olarak ateş açtığı öğrenilmişti. Güvenlik görevlileri tarafından silahsızlandırılan Eğrek, darp raporu için götürüldüğü hastanede fenalaşarak hayatını kaybetmişti. Olayla ilgili 6 kişi gözaltına alınırken, müdahale anları cep telefonu kamerasıyla kaydedilmişti.