Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı Sonrası Önemli Açıklamalarda Bulundu

Yayınlama: 23.12.2024
Düzenleme: 23.12.2024 20:25
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı’nın ardından açıklamalarda bulundu.

2025 Bütçesi Mecliste Kabul Edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan,”2025 bütçesinin en temel vasfı ülkemizin 22 yıllık kazanımlarını perçinleyen, yatırımları, ekonomik istikrarı ve sosyal refahı önceleyen bir bütçe olmasıdır.” dedi.

Erdoğan, “Mayısta başlayan dezenflasyon süreci 2025’te devam edecek. Yeni yılda ivmelenecek. Enflasyonu körükleyen fırsatçılarla mücadelemiz yeni yılda da devam edecek.

651 Milyar Lira Sosyal Yardımlar İçin Ayrıldı

Deprem turistleri ne yaparsa yapsın en son hak sahibi vatandaşımız da güvenli yuvasına ve ticarethanesine kavuşana kadar durmadan, dinlenmeden çalışacağız. Tüm bütçelerde sosyal devlet ilkesini hayata geçirmeye özel önem verdik. Halkın kaynaklarını halkımızın tamamı için kullandık. 2025 yılında da ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı gözetmeyi sürdüreceğiz. Vatandaş odaklı bir yaklaşımla bütçemizi şekillendirdik. 2025 bütçesinde sosyal yardımlar için 651 milyar lira kaynak ayrıldı.

2025’te istihdam ve üretime 2,6 trilyon liradan fazla kaynak ayrıldı. Rekabet kurallarını ihlal ederek enflasyonu körükleyen fırsatçılarla mücadelede kararlı olacağız. Merkez bankası rezervleri düzenli olarak artıyor. Brüt rezervlerimiz geçen hafta 163,5 milyar dolara çıktı ve en yüksek seviyeyi gördü.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

Bütçe Tartışmaları Ve Muhalefetin Rolü

Sözünün ağırlığı olan muhalefet yok .Muhalefet 2025 bütçesine katkı sunmak yerine sabote etti. İstiyoruz ki dünya değişirken muhalefet kendini yenilesin. Böyle bir muhalefet özleminde olduk, ancak her defasında acı gerçeklerin sert duvarına çarptık.

Asla Umut Tacirliği Yapmadık

Emeklilere yönelik birçok projeyi hayata geçirdik. Emeklilerimizi enflasyona ezdirmeme konusunda kararlıyız. 2024 yılını emekliler yılı olarak ilan etmiştik. Bu sene boyunca Çalışma Bakanlığımız öncülüğünde emeklilerimize yönelik birçok proje hayata geçirildi. 16 Aralık’ta Türkiye yüzyılının emektarlarıyla bir araya geldik hem kendilerine teşekkür ettik hem de hasbıhal ettik. Emeklilerimiz konusunda bugüne kadar asla umut tacirliği yapmadık. Meydanlarda bol keseden söz verip, göreve gelince sözünü unutanlardan değiliz. Yaşanan her sıkıntının, iletilen her serzenişin farkındayız.

AB İle Bölgesel Konularda Yakın Temas

Katar emiri Şeyh Temim kardeşimin ülkemizi ziyaretinde başta Suriye’deki güncel meseleler olmak üzere pekçok konuyu ele aldık. 13 yıllık savaşın ardından Suriye’nin yaralarını sarma, devleti ve toplumuyla tekrar ayağa kalkma gayretlerine destek vereceğiz. AB Birliği Komisyonu Başkanı ile görüşmemiz oldukça verimliydi. Türkiye’nin AB’ye tam üyelik perspektifini güçlendirecek yeni vizyona ihtiyaç duyulduğunu kendilerine ilettim. AB ile bölgesel konularda yakın temas halinde olacağız.

Doğru Duvar Yıkılmaz İnancıyla Suriye Krizinin İlk Anından İtibaren Hep Tarihin Doğru Tarafında Yer Aldık

Esed’in kaçmasıyla Suriye’de yepyeni bir dönem başladı. Suriye’nin kardeşi olarak yeni süreci en iyi biz okuduk. Krizin ilk anından itibaren tarihin doğru tarafında durduk. Suriye halkıyla özellikle hep beraber omuz omuza vermeliyiz. Yeni süreci en iyi okuyan ülke Türkiye’dir. Tüm dünyanın ilgisi tekrar bu ülkeye yöneldi. Şara ile yakın diyalog halindeyiz. Zalim rejime karşı savaşı kazanan Suriye halkının zaferi de kazanması ve başarılarını kalıcı hale getirmesi için gereken her türlü desteği vereceğiz. Suriye’de terör örgütlerine yer yoktur. PKK/YPG için zaman daralıyor. Suriye’nin toprak bütünlüğünün her şart altında korunması Türkiye’nin değişmez çizgisidir, geri adım atmayacağız. İsrail fırsatçılık yapsa da er ya da geç işgal ettiği topraklardan çekilecek, buna mecbur kalacaktır. İsrail’in yolu yol değildir. En zor dönem geride kaldı, Suriye’yi ziyaretlerimiz artarak devam edecektir.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.