SON GELİŞMELER
Bize Ulaşın

Dil Seçimi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kırgızistan'a gidiyor

Haber görseli

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye-Kırgızistan Hükümetlerarası Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) 12. Toplantısı ve Türk Devletleri Teşkilatı Hükümet Başkanları Toplantısı’na katılmak üzere yarın Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’e gidecek.

TARİHİ MEKÂNLARA ZİYARET

Yılmaz, Kırgızistan’daki temasları kapsamında Kırgızların 1916’da Rus Çarlığı’na karşı isyanını simgeleyen ve “Büyük Kaçış” anlamına gelen Ürkün Anıtı’nı, ardından da ünlü Kırgız yazar Cengiz Aytmatov’un kabrini ziyaret edecek.

CAPAROV İLE GÖRÜŞME VE MANAS ÜNİVERSİTESİ ETKİNLİĞİ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, temasları çerçevesinde Kırgız Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sadır Caparov ile bir araya gelecek. Daha sonra Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi’nin 30’uncu Yıl Dönümü Konseri’ni dinleyecek ve “Türk İş Dünyası Buluşması”na katılacak.

18 EYLÜL’DE YOĞUN PROGRAM

Yılmaz, 18 Eylül Perşembe günü Bakanlar Kurulu Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı İdaresi Başkanı Adılbek Kasımaliyev ile baş başa görüşecek. Ardından Kırgızistan-Türkiye Hükümetlerarası Karma Ekonomik Komisyonu 12’nci Toplantısı kapsamında heyetler arası görüşmelere katılacak.

KEK PROTOKOLÜ VE İŞ FORUMU

Cumhurbaşkanı Yardımcısı, KEK 12’nci Toplantısı Protokolü ve diğer belgelerin imza töreni ile basın açıklamasının ardından düzenlenecek İş Forumu’na da katılacak. Programının son bölümünde ise Türk Devletleri Teşkilatı Hükümet Başkanları Toplantısı’na iştirak edecek. Cevdet Yılmaz, toplam 2 gün sürecek temaslarının ardından yurda dönecek.

Kaynak:İHA