Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk maçında yarın sahasında İngiltere temsilcisi Liverpool ile karşı karşıya gelecek. RAMS Park’ta oynanacak mücadele saat 20.45’te başlayacak. Karşılaşmayı İspanyol hakem Jesus Gil Manzano yönetecek. Mücadele TRT 1 ve Tabii platformundan canlı yayımlanacak.
GALATASARAY SON 16’YA NASIL GELDİ?
Sarı-kırmızılı ekip, bu sezon Şampiyonlar Ligi lig etabını 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 4 mağlubiyetle tamamlayarak 20. sırada yer aldı ve play-off turuna çıktı.
Bu turda İtalyan temsilcisi Juventus ile eşleşen Galatasaray, sahasında oynadığı ilk maçı 5-2 kazanırken deplasmanda 3-2 mağlup olmasına rağmen toplam skorla son 16 turuna kalmayı başardı.
Liverpool ise lig etabında oynadığı 8 maçta 6 galibiyet ve 2 yenilgi alarak 36 takımlı sıralamayı 3. sırada tamamladı ve doğrudan son 16 turuna yükseldi.
DÜNYANIN GÖZÜ RAMS PARK’TA OLACAK
RAMS Park’ta oynanacak karşılaşma, günün 20.45’te başlayan tek Şampiyonlar Ligi maçı olacak. Avrupa’da özellikle son yıllarda iç saha atmosferiyle dikkat çeken Galatasaray’ın Liverpool’u ağırlayacağı mücadeleye dünya genelinde büyük ilgi bekleniyor.
LİG ETABINDA GALATASARAY KAZANDI
Galatasaray, bu sezon Şampiyonlar Ligi lig etabında Liverpool ile karşı karşıya gelmiş ve sahadan 1-0 galip ayrılmıştı.
RAMS Park’ta oynanan mücadelede sarı-kırmızılı ekibe galibiyeti getiren golü Victor Osimhen 16. dakikada penaltıdan kaydetmişti.
GALATASARAY TAM KADRO
Galatasaray, Liverpool karşılaşmasına sakat ve cezalı oyuncusu olmadan çıkacak. Teknik direktör Okan Buruk, geniş kadro avantajını kullanabilecek.
UEFA listesinde yer almayan Arda Ünyay, Renato Nhaga ve Can Armando Güner ise karşılaşmada forma giyemeyecek.
YEDİ FUTBOLCU CEZA SINIRINDA
Sarı-kırmızılı ekipte Uğurcan Çakır, Ismail Jakobs, Davinson Sanchez, Abdülkerim Bardakcı, Roland Sallai, Noa Lang ve Victor Osimhen sarı kart ceza sınırında bulunuyor.
Bu oyuncuların kart görmesi halinde 18 Mart’ta İngiltere’de oynanacak rövanş maçında forma giyemeyecekleri belirtildi.
Teknik direktör Okan Buruk da sarı kart görmesi halinde rövanş karşılaşmasında takımının başında bulunmayacak.
Liverpool’da ise Conor Bradley ve Curtis Jones sarı kart sınırında bulunuyor. Sakatlığı bulunan Alexander Isak ise yarınki mücadelede forma giyemeyecek.
RÖVANŞ 18 MART’TA
Galatasaray ile Liverpool arasındaki son 16 turu rövanş maçı 18 Mart Çarşamba günü İngiltere’de oynanacak. Anfield’daki karşılaşma TSİ 23.00’te başlayacak.
OSIMHEN REKORUN PEŞİNDE
Galatasaray’ın Nijeryalı golcüsü Victor Osimhen, Şampiyonlar Ligi’nde bir Türk kulübü adına bir sezonda en fazla gol atan oyuncu rekoruna ortak olmayı amaçlıyor.
Bu sezon Devler Ligi’nde 7 gol atan Osimhen, Galatasaray formasıyla 2012-2013 sezonunda 8 gol atan Burak Yılmaz’ın rekorunu egale etmek için sahaya çıkacak.
LIVERPOOL’DA HEDEF ŞAMPİYONLUK
Hollandalı teknik direktör Arne Slot yönetimindeki Liverpool, bu sezon Premier Lig’de beklenen performansı sergileyemedi.
29 haftası geride kalan ligde 14 galibiyet, 6 beraberlik ve 9 yenilgi alan İngiliz ekibi 48 puanla 6. sırada yer alıyor. Liverpool’un Şampiyonlar Ligi’ne katılabilmesi için ligde üst sıralara çıkması ya da Devler Ligi’ni kazanması gerekiyor.
TRANSFERDE YARIM MİLYAR AVRO
Liverpool, yaz transfer döneminde kadrosunu güçlendirmek için 500 milyon avronun üzerinde bonservis harcadı.
İngiliz ekibi;
-
Florian Wirtz’i 140 milyon avroya
-
Alexander Isak’ı 120 milyon avroya
-
Hugo Ekitike’yi 75 milyon avroya
-
Milos Kerkez’i 45 milyon avroya
-
Jeremie Frimpong’u 40 milyon avroya
kadrosuna kattı.
Kaynak: AA